13 Haziran 2024 05:50

CHP'li Prof. Dr. Yalçın Karatepe: Şimşek programının savunulacak yanı yok

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile olası görüşme öncesi gazetemize konuşan CHP’li Prof. Dr. Yalçın Karatepe “Şimşek programının savunulabilir bir tarafı yok” dedi.

Fotoğraf: Anka

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ikinci görüşmesinde en dikkat çeken konu, milyonlarca emekçinin yaşamını zorlaştıran kemer sıkma politikalarıydı. Bakan Mehmet Şimşek’in CHP ile görüşebileceği dile getirilirken, CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, "Şimşek programının savunulabilir bir tarafı yok" dedi.

AKP ve CHP’nin ikinci görüşmesinde Erdoğan’ın Anayasa’yı değiştirme ısrarını sürdürdüğü, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ise özellikle ekonomik talepleri vurguladığı ifade edilmişti. Özel’in asgari ücrete temmuzda ara zam talebini, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını, üreticilerin beklentilerini aktardığı açıklanmıştı.

Görüşmede en dikkat çeken konu ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in CHP ile görüşmesine dair söylenenler oldu. Çünkü genel seçimden sonra Şimşek yönetiminde kemer sıkma politikaları hem iktidarın zayıf karnı hem de milyonlarca emekçinin hayatını doğrudan etkileyen konuydu. CHP’li kaynaklar, bu konu görüşülürken Erdoğan’ın eğer istenirse CHP’nin bakanla görüşebileceğini söylediğini aktardı. Görüşmenin nasıl olacağı konusunda bir detayın konuşulmadığı ifade edildi.

AKP: PROGRAMA ZARAR VERMEKTEN KAÇINALIM

Görüşmeden sonra Erdoğan’ın söylediklerini anlatan AKP Sözcüsü Ömer Çelik bu konuyu şöyle aktardı: "Görüşmede Cumhurbaşkanımız Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Programıyla elde edilen kazanımların korunacağını vurguluyorlar. Programa zarar verecek tutumlardan kaçınılacağını ifade etmişlerdir. Bu çerçevede sayın Cumhurbaşkanımız arzu edildiği takdirde CHP tarafından Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’in bilgi vereceğini ifade etmişlerdir” dedi.

CHP: VERGİDE ADALETİ KONUŞURUZ

CHP’den yapılan açıklamada da Şimşek ile CHP’nin ekonomi kadrolarının adaletli bir vergi sisteminin oluşturulması talebi konusunda bir araya gelebileceği bildirildi. Olası bir görüşmenin bayramdan sonra yapılabileceği ifade ediliyor.

KARATEPE: ELEŞTİRİLERİMİZ BAKİ

Konuya ilişkin Evrensel’e konuşan CHP’nin Gölge Kabinesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Bakan Mehmet Şimşek ile görüşmenin olacağı ve nasıl yapılacağı konusunda henüz herhangi bir planlama olmadığını belirtti. CHP’nin bu konuda itirazlarını hatırlatan Karatepe’ye Şimşek programına ilişkin görüşünü sorduğumuzda, "Görüşme olursa bu programın eksiklerini, yanlışlarını gündeme getireceğiz. Bizim bu programa yönelik eleştirilerimiz baki. Şimşek programının savunulabilir bir tarafı yok” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Eski AKP'li ilçe başkanının inşaatı vatandaşın yolunu kapattı

SONRAKİ HABER

Meral Akşener, İYİP'e yazı gönderdi: Fotoğraflarımı parti binalarından indirin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa