12 Haziran 2024 20:57

"Demokrasi Yürüyüşü" Hakkari'de tamamlandı: Kayyumu göndereceğiz

Kayyumları protesto etmek için Şemdinli’den başlayan "Demokrasi Yürüyüşü" tamamlandı. Yapılan açıklamada “Kayyumu göndereceğiz. Belediye de Hakkari de bizim" denildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hakkari Belediyesine kayyum atanmasına karşı Şemdinli ilçesinde "Demokrasi Yürüyüşü" başlatan siyasetçi ve demokratik kitle örgütü temsilcileri, Yüksekova ve Çukurca ilçesinin ardından Hakkari merkeze vardı.

Halk tarafından karşılanan yürüyüşçüler, il merkezindeki Bulvar Caddesi üzerinde açıklama yaptı. Yürüyüş boyunca kitle, “Hırsız kayyum istemiyoruz” sloganı attı.

“KAYYUMA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Bu iktidarın en uzak olduğu şey demokrasidir. 7’den 70’e halkımız kayyumun ne anlama geldiğini biliyor. Bu defa kayyum rejimine geçit vermeyeceğiz. Çünkü Hakkari’ye kayyum atanması demek kırıntısı kalmış demokrasiye, kadın mücadelesine, emeğimize kayyum atanması demektir” şeklinde konuştu.

Uçar, “Ülkeyi talan etmeye, yoksulluğa, açlığa, hukuk ve demokrasiden uzaklaştırmaya devam edecek. Yarın Hakkari’den ses olacağız. Kürt meselesinin demokratik yöntemlerde çözümünden vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. Yarın saat 15.00’te buluşacağız” dedi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli'nin çıkışının ardından AKP'den yanıt: Cumhur İttifakı devam ediyor

SONRAKİ HABER

Borusan’daki sendika düşmanlığı Gemlik Meydanı’nda protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa