13 Haziran 2024 16:00

Erdoğan'dan AB'ye "üyelik müzakereleri" sitemi

Erdoğan, Türkiye-İspanya İş Forumu'nda konuşmasında AB'ye üyelik müzakereleri üzerinden sitem etti, AB'ye yönelik samimi adımlarımız karşılık bulamıyor" dedi.

Fotoğraf: TCCB

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkan Tayyip Erdoğan, BBVA Genel Merkezi'nde düzenlenen Türkiye-İspanya İş Forumu'nda konuştu. Türkiye'nin AB'ye üyeliğini gündeme getiren Erdoğan "Gümrük Birliğinin güncellenmesi çalışmalarının henüz başlamaması, iş insanlarımıza yönelik katı vize uygulamaları, ekonomik ve ticari alandaki müşterek potansiyelimizin tam kapasite kullanımını engelliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirvesi'ne katılmak üzere İspanya'nın başkenti Madrid'de. BBVA Genel Merkezi'nde düzenlenen Türkiye-İspanya İş Forumu'nda konuşan Erdoğan, NATO müttefiki İspanya ile "her alanda mükemmel ilişkilere sahip olduklarını", iki ülke arasındaki ticaret hacminin 19,2 milyar dolara ulaştığını söyledi. Erdoğan, "Bu hacmi hep birlikte el ele vererek sizlerin değerli katkılarıyla çok daha ileri taşıyacağımıza inanıyorum. İspanya'nın 740 firma ve yaklaşık 11 milyar dolarlık stokla Türkiye'de en çok yatırım yapan 6'ncı ülke olması da esasen bu yaklaşımın sonucudur" dedi. Türk müteahhit şirketlerinin İspanya'da yaklaşık 1,1 milyar dolarlık altı proje aldığını kaydeden Erdoğan, Barselona'daki stadyum projesini örnek verdi, daha fazla imkan verilmesini istedi.

 

 

 

Erdoğan, AB'ye üyelik konusunu da gündeme getirerek, "Ne var ki AB'ye yönelik samimi adımlarımız salt kendi çıkarını düşünen, Türkiye'nin birliğe sağlayacağı katma değeri görme yeteneğinden yoksun birtakım üyelerin engellemeleri nedeniyle karşılık bulamıyor. Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ortaya çıkardığı tablo ve Avrupa kıtasında endişeyle izlenen aşırı sağ siyaset bu anlayışı şüphesiz körükleyecektir. Gümrük Birliğinin güncellenmesi çalışmalarının henüz başlamaması, iş insanlarımıza yönelik katı vize uygulamaları ekonomik ve ticari alandaki müşterek potansiyelimizin tam kapasite kullanımını engelliyor." dedi. (HABER MERKEZİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Murat Nehri'nde 7 gün önce kaybolan Burak'ın cansız bedeni bulundu

SONRAKİ HABER

109 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi davası: Dosya yeni bir bilirkişi heyetine sunulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa