14 Haziran 2024 12:32

Mahmut Şevket Paşa Mahallesi halkından tapu alım bedellerinin düşürülmesi talebi

Şişli Mahmut Şevket Paşa Mahallesi halkı, evleri için Bakanlık tarafından gönderilen tapu alım tebligatında bedellerin yüksek olduğunu belirterek bedellerin ödenebilecek miktara çekilmesini talep etti

Fotoğraf: M.Ş.P Mülkiyet ve İmar Komisyonu

Paylaş

İstanbul Şişli'deki Mahmut Şevket Paşa Mahallesi halkı kendi evleri için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gönderilen tapu alım tebligatında belirlenen bedellerin yüksek olduğunu ve halkın ödemesinin mümkün olmadığını belirterek bedellerin ödenebilecek bir miktara çekilmesini talep etti

“KENDİ EVLERİMİZDE İŞGALCİ MUAMELESİ GÖRÜLMEKTEN SIKILDIK”

Mahmut Şevket Paşa Mahallesinin İstanbul’da merkezi bir konumda bulunduğu vurgulanan açıklamada; “Mahallemizi kuşatan rant baskısıyla birlikte uzun yıllardır hak sahibi olduğumuz mahallemizde güvencesiz ve sağlıksız barınma koşullarında yaşamaya mahkum edildik. Hepimizin gelecek kaygısı ve belirsizlik içinde yaşamaya devam etmesi kabul edilebilir bir durum değil. Kendi evlerimizde işgalci muamelesi görülmekten sıkıldık.Biz evlerimizi kendi imkan ve olanaklarımızla yaptık ve hakkımız olanı istiyoruz. Yıllar içinde merkezi ve yerel yönetimler mahallemizin sağlıksız yapılaşmasına göz yummuş ve sağladığı kentsel hizmetlerin bedelini vatandaşlardan almıştır. Tüm bu süreçlerden sonra bile Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde yaşayan bizlerin sağlıklı bir yapıda barınma ve mülkiyet hakkı siyasiler tarafından sürekli görmezden gelinmiş ve bir çözüm üretilmemiştir. Çözüm istiyoruz” denildi.

“YETKİLİLERİ DAHA ADİL DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ”

M.Ş.Paşa sakinlerine İki ay önce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Tapu alım tebligatları gönderildiği ve gönderilen tebligatlarda belirlenen bedellerin M2 ‘si 18 /20 bin TL arasında değişen fiyatlar olduğu aktarılan açıklamada şöyle denildi; “Ortaya çıkan tablo göstermiştirki fiyatlar Halkımızın ödeyebileceği miktarlar değil. Hele ki yaşadığımız ekonomik kriz ortamında bizlere sunulan yüksek rakamlar ödememiz mümkün değil.. Komşularımızın ekonomik durumlarına baktığımızda, çoğunluğun emekli ve gelir düzeyleri düşük insanlar..Bu zorlu durum karşısında yetkilileri daha adil davranmaya davet ediyoruz.”

6 BİN CİVARINDA DİLEKÇE TOPLANDI

Tebligatların gelmesiyle birlikte Şişli Belediye Başkanının sürece dahil olduğunu ve belediyenin katkılarıyla mahallede toplantı düzenleyerek bir dizi kararlar alındığı ifade edilen açıklamada; “Hızlı bir şekilde kurulan komisyonla birlikte komşularımızı konuyla ilgili duyurular yapmaya başladık. Mahallemizde imza kampanyası başlatarak 3 gün içinde 6 bin civarında dilekçe topladık. Bu dilekçeler M.Ş.P Mülkiyet ve İmar Komisyonu tarafından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne teslim edecektir. Şişli Belediyesi ve Meclisi’ne tapuların alımı konusunda yanımızda olmasından dolayı teşekkür ediyoruz” denildi

“MEBLAĞIN ÖDENEBİLECEK BİR BEDELE ÇEKİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

M.Ş.P Mülkiyet ve İmar Komisyonu olarak yapılan çalışmalar neticesinde bakanlık tarafından belirlenen ve 3 aylık süre içinde ödenmesi gereken meblağların ödenmesinin mümkün olmadığının tespit edildiğinin altı çizilen açıklamada  talepler şöyle sıralandı:

“m2 üzerinden belirlenmiş bu meblağın ödenebilecek bir bedele çekilmesini talep ediyoruz. Bu mümkündür. Yeter ki var olan kanunlar yurttaşların lehine kullanılabilsin.

Tapu alım tebligatı gönderilen arazilerin Şişli Belediyesi’ne tahsis edilmesini kentsel dönüşümle alakalı planlamanında Şişli Belediyesince yapılacağından arazilerin Belediyeye devrini tarafınızdan talep ediyoruz. Kanunen mümkün olan bu hakkın yeni mağduriyetler neden olmaması adına yurttaşlarımızın endişelerini ortadan kaldırmak için talebimizin yetkililerce değerlendirilmesini talep ediyoruz”

“SESİMİZİ DUYUN, ÇAĞRIMIZA KULAK VERİN”

Tebligatları gelen komşuların süresinin 15 Temmuz’da sona ereceğine dikkat çekilen açıklamada; “Zaman daralıyor hem zaman hem de ödeyememe korkusu nedeniyle tedirginiz. Bizler, bir an önce bakanlıkla görüşmek konuyu müzakere edecek kanalların oluşturulmasını talep ediyoruz. Konuyla ilgili Bakanlıktan daha önce randevu talep edilmiş, fakat bugüne kadar geri dönüş olmamıştır. Buradan bakanlığımıza sesleniyoruz: Sesimizi duyun. Çağrımıza kulak verin. Hakkımız olana hakkaniyetli çözüm istiyoruz” ifadelerine yer verildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Litvanya'da Sovyet askerlerin mezarları taşınacak

SONRAKİ HABER

DİDF: Solingen yangıları bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa