14 Haziran 2024 12:57

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz partisinden istifa etti

İYİP İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, "İYİ Partinin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını" ifade ederek partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Silahtaroğlu Vanspor Kulübü Başkanı Seyithan İzsiz.|Fotoğraf:DHA

Paylaş

Yerel seçimlerin ardından İYİP'de başlayan istifa dalgası sürüyor.

İYİP İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partisinden istifa ettiği duyurdu.

İzsiz, "Sözümün, tavrımın ve ilkelerimin partiyle artık bağdaşmadığını üzüntüyle ifade etmek isterim. Bu itibarla İYİP'le olan siyasi birlikteliğimi nihayete erdirdiğimi, istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım" ifadelerine yer verdi.

İstifa gerekçesini ise "İYİ Parti'nin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını" sözleriyle açıklayan İzsiz şu ifadeleri kullandı:

"Bizler her halimizle çevremize örnek olmalıyız ki ülke ve millet meseleleri konusunda söylediklerimize itibar edilsin. Yapmama imkân bulunan işleri layıkı ile yapamazsam, görev vebalinin altında ezileceğimi hissediyorum.

"PARTİYİ VAROLUŞ AMACINDAN KOPARDI"

Merkez sağa yeni bir anlayış ve heyecan getirmek üzere kurulan ve bizim de bu boşluğu doldurmak amacıyla dahil olduğumuz İYİ Parti'nin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını,

Genel seçim süreci, genel seçim sonrasında yapılan kongre; yerel seçim süreci ve sonrasındaki yapılanmanın partiyi varoluş amacından kopardığını, sözümün, tavrımın ve ilkelerimin partiyle artık bağdaşmadığını üzüntüyle ifade etmek isterim.

Siyasetçi, nesillerin hayatını müspet yönde etkileyip değiştirecek kılavuz olmalıdır. Merhum Cemil Meriç'in dediği gibi, kürenin kanunu hareket, insanının kanunu hürriyettir. Dünya dönüşüyle, siyaset ve insan duruşuyla anlamlı ve açıklayıcıdır.

Bu itibarla; İYİ Parti'yle olan siyasi birlikteliğimi nihayete erdirdiğimi, istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım. Tüm iyimserliğimle, İYİ Parti'nin bahtının açık olmasını dilerim. Hz. Mevlana'nın deyişiyle, her gün yeniden doğmak gerekmektedir.

Bu sebeple bizlerde her gün kendimizi yenileyerek, milletimize nasıl daha iyi hizmet ederizin çarelerini bulmak zorundayız. Elbet emeklerimizin karşılığı, milletimizin eşsiz vicdanında değerini bulacaktır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Karneler alındı, tatil başladı

SONRAKİ HABER

Hindistan'da toprak kayması: 6 kişi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa