Müfredatı Geri Çekin Platformu Danıştay’a suç duyurusunda bulundu

Müfredatı Geri Çekin Platformu, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı yeni müfredatın, anayasa ve laikliğe aykırı olduğunu belirterek Danıştay'a suç duyurusunda bulundu.

14 Haziran 2024 13:40
Paylaş

Müfredatı Geri Çekin Platformu, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı yeni müfredatın, anayasa ve laikliğe aykırı olduğunu belirterek Danıştay'a suç duyurusunda bulundu. Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, “Eylül ayında bu müfredatta inat edilirse platform bileşenleri birçok eylemi daha önüne koyacaktır. Bugun burada bulunmamızın sebebi bunu  yasal yönden de yürütmekti. Süreci birlikte takip edeceğiz” dedi.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adı verilen müfredatla ilgili Danıştay’a suç duyurusnda bulunan Müfredatı Geri Çekin Platformu üyeleri Danıştay önünde açıklamada bulundu.

Açıklamada konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, açıklanan müfredata toplumun geniş kesimlerince buyuk tepkiler olmasına rağmen bakanlığın inatla programı hayata geçirme kararlılık sergilediğini belirterek; “Hiçbir müfredat bu kadar ülke gündemini meşgul etmemiş, bu kadar tartışılmamıştı. Bugüne kadar yapılan müfredatlar Türkiye'nin kendi gerçekliğine, özgün yapısına uygun bir şekilde hazırlanmış müfredatlardır. Fakat bugün yapılan müfredat hem bu yanıyla çok aykırı hem 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa aykırı içerikler taşıyor.”

Yaklaşık 24 kurumun bir araya gelerek Müfredatı Geri Çekin Platformunu oluşturduğunu hatırlatan Irmak; “Bakanlık önünde bu müfredatın neden geri çekilmesi gerektiği üzerine madde madde sayarak bir kez daha uyardık.  Sayın Bakanı bu uyarılarımıza rağmen hala belli bir kesimi yok sayması, ülkenin laik yaşamından yana olan yüzde 70-80’ini yok sayarak bir gerici ırkçı müfredat hazırlayıp bunu gündeme sokması bizim açımızdan kabul edilemez olduğu gibi sadece kabul edilemez lafıyla geliştirilecek bir şey değil” dedi

Platformun eylem kararı aldığını hatırlatan Irmak, “Önümüzdeki dönem, Eylül ayında bu müfredatta inat edilirse platform bileşenleri birçok eylemi daha önüne koyacaktır. Bugun burada bulunmamızın sebebi bunu  yasal yönden de yürütmekti. Süreci birlikte takip edeceğiz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Vatandaş yarım kilo ürünü utanarak alıyor"

SONRAKİ HABER

Nagehan Alçı, eski eşi Rasim Ozan Kütahyalı’dan şiddet gördüğünü açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa