14 Haziran 2024 14:01

Putin'den müzakere açıklaması

Putin, Ukrayna’nın birliklerini Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'dan çekmesi ve NATO’ya katılma isteğinden vazgeçmesi halinde müzakerelere başlayabileceklerini söyledi

Fotoğraf: Sefa Karacan/AA

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın başkenti Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanlığı üst düzey yöneticilerinin de katıldığı bir toplantı düzenledi. Putin, Ukrayna’nın birliklerini Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'dan çekmesi ve NATO’ya katılma isteğinden vazgeçmesi halinde müzakerelere başlayabileceklerini söyledi.

Putin açıklamasında "İsviçre’deki konferansa davet edilmedik. Rusya olmadan, bizimle açık ve sorumlu bir diyalog kurmadan, Ukrayna ve Avrupa güvenliği konusunda çözüm bulunması imkansız" ifadelerini kullandı.

Putin'in açıklamasına Ukrayna cephesinden ilk yanıt, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak'tan geldi.

Podolyak, Putin'in Ukrayna'daki çatışmanın sonlanması için duyurduğu yeni açıklamanın gerçek bir barış teklifi içermediğini söyledi. X  (eski adıyla Twitter) hesabından açıklama yapan Podolyak, "Bunda yeni bir şey yok, gerçek bir barış teklifi yok" ifadelerini kullandı.

Podolyak, Putin'in teklifinde öngörüldüğü gibi Kiev'in blok dışı bir statüyü kabul etmesinin Ukrayna'yı savunmasız bırakacağını iddia etti. Ukraynalı yetkili, teklifin diğer maddelerini de reddettiğini sözlerine ekledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BirGün Editörü Kayhan Ayhan'a bir soruşturma daha

SONRAKİ HABER

Bakan Tekin, “tören skandalı” ile ilgili basını suçladı müdürü savundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa