14 Haziran 2024 14:28

8 yıldır mücadele ediyorlar: Velilerden imam hatip dayatmasına tepki

İstanbul Beşiktaş’taki İsmail Tarhan Ortaokulunun velileri, okulun imam hatibe çevrilmesine karşı açtıkları davaların kendi lehlerine sonuçlandığını belirterek MEB’in mahkeme kararına uymasını istedi.

Fotoğraf: Veliler

Paylaş

İstanbul Beşiktaş’taki İsmail Tarhan Ortaokulunun velileri ve Konaklı Mahallesi halkı tam 2 bin 929 gün ve 8 yıldır okullarının imam hatibe dönüştürülmesine karşı mücadele yürütüyor. Açtıkları davalar sonucu 4 mahkeme kararının lehlerine sonuçlanmasına rağmen mahkeme kararlarının uygulanmamasına tepki gösteren mahalleliler bir kez daha okul önünde bir araya gelerek “Mahkeme kararları uygulanmıyor, MEB suç işliyor” dedi.

TERCİHLER DİKKATE ALINMIYOR

Okul önünde yapılan açıklamada son 3 yıldır dini eğitim veren ortaöğretim kurumları artarken, öğrencilerinin azaldığına işaret edilerek “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) toplumun birçok kesimiyle kavgalı. MEB eğitimi bozduğu, gerilettiği yetmezmiş gibi toplum barışını, huzurunu da bozuyor” denildi. MEB’in verilerinde dahi ortaöğretimde okullaşma oranında 6 puan düşüş gerçekleştiği belirtilerek “Öğrencilerin tercihlerde önde gelen genel liselerin toplam içindeki payları son 3 dönemdir azalıyor” ifadelerine yer verilerek MEB’e “Öğrencilerin tercih ve öğrenci dengesi neden dikkate alınmıyor?​” diye soruldu. MEB’in yeni müfredatının da toplumsal bir uzlaşmayla oluşturulmadığına işaret edilerek “Toplumun itirazları dikkate alınmaksızın müfredat onaylanıyor. Eğitim programlarında yer alan temel bilim dersleri sınırlandırılıyor. Müfredatla eğitim ötekileştirme aracına dönüştürülmek isteniyor” tepkisi dile getirildi.

8 yıldır veliler ve mahallelilerin İsmail Tarman Ortaokulunun öğretime açılmasını beklediği dile getirilerek “Veliler ve mahalleliler olarak dayanışmamızı devam ettireceğiz.  Mahkeme kararlarının uygulandığı güne kadar mücadeleye devam edeceğimizi duyuruyoruz” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

15-16 Haziran direnişinin 54. yılı: Faşizm karşısında demokrasi cephesinde buluşma zamanı

SONRAKİ HABER

Hollanda'da tutuklanan gazeteci Karakoç için çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa