14 Haziran 2024 14:38

MHP’li Kılavuz’dan Ateş cinayeti açıklaması: "Sessiz kal" talimatı verildi

Sinan Ateş cinayetinin ilişkin konuşan MHP’li Olcay Kılavuz, kendisine cinayetten sonra "sessiz kal" talimatının verildiğini anlattı.

Olcay Kılavuz fotoğrafı: X hesabı, Sinan Ateş fotoğrafı: DHA | Kolaj: Evrensel

Paylaş

Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Tolga Demirbaş’ın evinin önünde gözaltına alındığını kabul eden MHP’li Olcay Kılavuz, dosyaya MHP’li şüphelileri ekleyen savcıların dağıtılmasından sonra sessizliğini bozdu. Kılavuz, kendisine cinayetten sonra "sessiz kal" talimatının verildiğini anlattı.

MHP’nin ilgisinin olmadığını savunduğu Sinan Ateş davası yaklaşırken, kritik gelişmeler meydana geldi. Soruşturmada MHP’li şüphelilere ulaşan savcılar başka adliyelere görevlendirdi, Eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz, Tolgahan Demirbaş’ı evinin önünde yakalandığını kabul ederek, “Meraktan konuşmuştum, ifade vermeye hazırım” dedi.

KILAVUZ SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Sinan Ateş dosyasında adı geçen ve cinayetin azmettiricilerinden Tolgahan Demirbaş’ı evinde sakladığı iddia edilen Olcay Kılavuz, sessizliğini bozdu. MHP'deki görevlerinden alınan eski milletvekili Olcay Kılavuz konuşarak, kendisine cinayetten sonra "sessiz kal" talimatının verildiğini anlattı. Tolgahan Demirbaş'ın evinin önünden gözaltına alındığını kabul eden Kılavuz, savcılığa ifadesinin alınması için çağrıda bulunarak, Demirbaş ile yaptığı telefon konuşmalarının deşifre edilmesini istedi. Kılavuz olaydan haberinin olmadığını, Demirbaş ile meraktan görüştüğünü savundu.

“MHP’YE BULAŞMAYACAĞINI BİLSE İKİSİNİ DE ÇİZER”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yavuz Oğan’a verdiği röportajda, “Bu meselenin bu şekilde açıklığa kavuşmasının kurumsal olarak MHP'ye mal olacağını ve bunun çok ağır bedelleri olacağını da görüyor. Her şey Devlet Bey’in istediği gibi gitse, MHP'ye hiç sirayet etmeden gitse, o ikisine (Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter) siyaseten ceza vereceğini düşünüyorum” dedi.

ÖNCE DOSYADAN ALINDI, ŞİMDİ DE TENZİLİ RÜTBE

Son HSK kararnamesiyle Sinan Ateş dosyasındaki MHP’li isimlere dokunulduğu dönem görev yapan savcılar dağıtıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Durdu Özer, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilerek “düz savcı” oldu. Ankara Cumhuriyet Savcısı Durmuş Ali Kaya, Diyarbakır Çınar Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hollanda'da tutuklanan gazeteci Karakoç için çağrı

SONRAKİ HABER

Giovanni van Bronckhorst, Beşiktaş'a imzayı attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa