14 Haziran 2024 16:56

Eğitim-İş Bursa Şubesi: Türkiye’nin yüzyılında eğitim yüz yıl geride

Eğitim-İş Sendikası Bursa Şubesi, yeni müfredat ve öğretmenlik meslek kanununa ilişkin basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim-İş Sendikası Bursa Şubesi, yeni müfredat ve öğretmenlik meslek kanununa ilişkin basın açıklaması yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan açıklama sonrası Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu’na karnesi verildi.

Açıklamayı okuyan Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, “Bilime, matematiğe, mantığa, felsefeye, akıl ve rasyonaliteye dayanmayan çağdaş bilim ve yöntemler yerine dini tasavvufu ölçü olarak kabul eden, ‘erdem, değer, eylem’ modeli olarak tanıttığı gerici eğitimin kurumsallaşması ve hukuksallaşması olan bu müfredat, yüz yıllık karşı devrimci sürecinin biricik hayalidir. Programın hedefi; gerici eğitimin okul öncesinden başlayarak milyonlarca öğrenciyle birlikte ümmetçi yeni toplumun inşasıdır. ÇEDES projesi pilot uygulamasıdır. 2023 Eğitim Vizyon Belgesi temel beyannameleri, 4+4+4 eğitim sistemi en büyük kolaylaştırıcıları ve kritik virajlarıdır” dedi.

“ÖMK’NİN ASIL HEDEFİ ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİ ETKİSİZLEŞTİRMEK”

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili konuşan Toy, “Öğretmenlik mesleğinin etkisizleştirilmeye çalışıldığı ortadadır. Tarikat ve cemaatleri STK adı altında Türk Milli Eğitim Sistemi’nin paydaşı haline getirerek eğitimi birkaç yüzyıl geriye götürmeyi hedefleyen Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in bu çalışmalarını Tasdikname ile eğitimden derhal uzaklaştırılması gerektiğini kamuoyuna ilan ediyoruz” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aliresioğlu’nun Bursa’nın eğitim sorunlarını doğru bir şekilde çözmediğini belirten Toy, “Bursa’nın öğretmenleri olarak bizler 1 yıllık çalışmalarını değerlendirdiğimiz Ahmet Aliresioğlu ve ekibini başarısız buluyor ve sınıfta bırakıyoruz” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İskandinavya’da faşist partiler neden güç kazanamadı?

SONRAKİ HABER

İzBB Başkanı Tugay atılan işçilerle görüşmeyi iptal etti: “İyi niyetimiz suistimal edildi”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa