14 Haziran 2024 20:34
Son Güncellenme Tarihi: 14 Haziran 2024 22:45

Mersin’de halk buluşmasında kayyum protesto edildi: İrademize sahip çıkıyoruz

Mersin'de “Belediyeler halkındır gasba izin vermeyeceğiz” şiarıyla yapılan halk buluşmasında kitle, “Kayyum gidecek halk kazanacak” sloganları atıp, irade gasbını protesto etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hakkari Belediyesine 3 Haziran'da kayyum atanmasına karşı “Belediyeler halkındır gasba izin vermeyeceğiz” şiarıyla Mersin'in Akdeniz ilçesinde bulunan Akdeniz Belediyesi önünde halk buluşması gerçekleştirildi.

Mersin ve çevre illerden çok sayıda kişinin katıldığı buluşmada, kayyuma tepki gösteren yurttaşlar iradelerine sahip çıktıklarını belirtti.

Alana kitle 2 noktadan polis aramasından geçirilerek alındı. Alana giren yurttaşlar, sık sık  “Kayyum gidecek halk kazanacak”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” ve “Bijî berxwedana Colemêrg” sloganı attı.

Halk buluşmasına DEM Parti Mersin İl Eş Başkanları, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili Sevda Karaca, Halkevleri GYK Üyesi Ali Deniz Karahan, Sol Parti Sözcüsü İlknur Başer, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Ahmet Asena, Ezilenlerin Sosyalist Partisi PM Üyesi Osman Kara, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi MYK Üyesi Mert Aslan, katıldı.

“HALK KAYYUM İSTEMİYOR”

DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, yaptığı konuşmada, "Kayyum atanması, Kürtlerin ve onlarla dayanışma içinde olanların iradesini tanımamaktır. Kayyum demek siyasi darbe, otoriterleşme ve seçme-seçilme hakkını yurttaşın elinden alıp yerine atanmış kişiyi getirmek demektir. Demokratik bir yönetimde halkın sesi duyulmalıdır. Halk kayyum istemiyor. Eğer kayyum istenseydi, o kayyumu atayan partinin adayını seçerlerdi. Bizler oylarımızı arttırarak yeniden belediye eş başkanlarımızı seçtiysek, kayyum politikasına hep birlikte hayır dediğimiz içindir" dedi.

“BELEDİYELER ATANMIŞLARIN DEĞİL HALKINDIR”

Hatimoğulları, İçişleri Bakanı ve hükümet sözcülerinin, "Zaten hakkında soruşturma vardı, neden onu aday gösterdiniz?" söylemine de yanıt vererek, "Adaylarımızı halk belirledi ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) onayladı. Seçimleri kazandıktan sonra YSK mazbatalarını verdi. Ancak belediyelerimizin kazandığı yerlerde ve AK Parti'nin kaybettiği yerlerde kayyum atanmasına rağmen bizler belediyeleri kazandık. Kazanan halktır, belediyeler halkındır, atanmışın değil seçilmişindir" şeklinde konuştu.

“KAYYUM POLİTİKALARINA KARŞI MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye'nin demokratik bir ülke olabilmesi ve seçme seçilme hakkının korunması için kayyum politikalarına karşı durmaya devam edeceklerini belirten Hatimoğulları, "Dün Hakkari'deydik, bugün Mersin'deyiz, yarın da mücadelemize her yerde devam edeceğiz" dedi.

“KAYYUMLAR GİDENE KADAR DİRENECEĞİZ”

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Mersin'de halka seslendiği konuşmasında, seçim sonuçlarının kabul edilmemesi ve kayyum atanmasına karşı çıktı. Bayındır, "Mersin’den Colemêrg’e selam gönderiyoruz ve yalnız değilsin Mersin halklarımız seninle diyoruz. Kayyıma, zulme, düşmanlığa hayır diyoruz" dedi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hayrabolu'da Buğday Mitingi: Buğday fiyatı 15 TL'nin altında olmamalı

SONRAKİ HABER

Adalar Sivil İnisiyatifi, İETT'nin adalara minibüs kararına tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa