15 Haziran 2024 04:16

İşçilerden Menemen halkına dayanışma çağrısı

Menemen Belediye Başkanı AKP’li Aydın Pehlivan’ın işten attığı işçiler belediye önünde direnmeye devam ederek seslerini duyurmaya çalışıyor.

Fotoğraf: Ramis Sağlam/Evrensel

Paylaş

Ramis SAĞLAM
İzmir

Menemen Belediyesinde işten atılan işçiler arasında Belediye-İş Çevre Belediyeler Şubesi yönetici ve iş yeri temsilcileri de bulunuyor. İşten atılan yönetici ve temsilciler, Aydın Pehlivan’ın yasa tanımadığının altını çiziyor. İşten atılan işçiler arasında baskıyla, Belediye-İş’ten istifa ettirilen işçiler de olduğu için pankartlarına “Menemen Belediye Emekçileri” yazdıklarını özellikle vurguluyorlar.

Her sabah belediye binası önünde direnişlerini sürdüren işçiler en son belediye önünde boş tencerelerde taş kaynattı. Belediye binasının önünden Menemen pazar yerine yürüyen işçiler pazar yerinde halka bildiri dağıtarak destek istedi. Bildiri dağıtımı sırasında, işçiler boş tencerelere vurarak ses çıkardı.

YURTTAŞ BELEDİYEYE TEPKİLİ

Pazar yerinde görüştüğümüz yurttaşlar işçilerin işten atılmasına tepki gösterdi. Giysi satan Mertcan Türkmenoğlu, “Bayram öncesi işten atılan belediye işçilerinin yanındayız. İşçiye bu reva görülür mü? Seçim öncesi işe birçok işçi almışlar. Fakat 5 ile 15 yıl arasında çalışan işçileri işten atmışlar. Gerçekten çok yazık” dedi.

Emekli Öğretmen Şevket Görgün, “Bayram öncesi 400 işçiyi işten atmak en büyük ahlaksız emek hırsızlığıdır. 400 belediye işçisinin emeğini çalmaktır. Bunun başka bir açıklaması olamaz. Biz işçilerin bir an önce hiçbir ayrım yapılmadan işe dönmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Engelli olduğunu, seçim öncesi kendisine de vadedilen desteğin yapılmadığını söyleyen İbrahim Kahraman, “Kulaklarımdan rahatsız olduğum için seçimlerden bir ay önce belediyeye müracaat etmiş, kulağım için cihaz istemiştim. Hemen yapacaklarını söylediler. Seçim geçeli aylar oldu şimdi yüzümüze bakmıyorlar. Ödenek yok diyorlar. İşçiyi işten atmayacağız dediler, yardım yapacağız dediler. Hiçbiri doğru çıkmadı. Bu kadar emekçiyi mağdur ediyorsun. Aydın Pehlivan 5 yıl sonra tekrar seçim olacak unutma” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Özak direnişinde Valiliğin verdiği "eylem yasağı" kararını mahkeme hukuka aykırı buldu

SONRAKİ HABER

AYM: Yetki tespiti davaları sendikasızlaştırma aracına dönüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa