15 Haziran 2024 15:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e: İade-i ziyaretimizi demek ki hazmedemediler

CHP lideri Özgür Özel'in Bahçeli'ye söylediği "suç ortağını bize doğru itmesin" sözleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim ziyaretimizi demek ki hazmedemediler" dedi.

Fotoğraf: TCCB / Mustafa Kamacı/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İspanya-İtalya ziyareti dönüşü uçakta konuştu.

Erdoğan, CHP Genel Merkezi'ne yaptığı ziyaret sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarını değerlendirdi.

“CHP’den yapılan bazı açıklamalar oldu. Biz iade-i ziyareti yapmak suretiyle siyasete bir yumuşama, bir kibarlık getirelim dedik. Ama bu kibarlıktan anlamayanlar İstanbul'da basın toplantısı yaptılar ve orada belli ki birilerinin etkisi altında kaldılar. Demek ki bazı yerlerden onay aldılar. Bunlar tabii doğru şeyler değil, güzel şeyler değil. Sürece katkı sağlayan şeyler değil. Yani bu, yumuşama değildir. Siyasete yeni bir başlangıç getirme değildir. Bizim iade-i ziyaretimizi demek ki hazmedemediler. Eğer bu iade-i ziyaretimizi CHP'nin başındaki arkadaş hazmedebilseydi, bu tür bir açıklamayı yapmaya gerek duymazdı" dedi.

BAHÇELİ, AKP İLE CHP İTTİFAK YAPSIN DEMİŞTİ

MHP lideri Devlet Bahçeli Erdoğan-Özel görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, “AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlı suyu bulandırmasını da dikkate alarak, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da altılı masanın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir” demişti. 

“SUÇ ORTAĞINI BİZE DOĞRU İTMESİN”

CHP lideri Özel, Bahçeli'nin bu açıklamasının ardından, “Sorunları çözmek için bir metinde hem bir kopuş hem bir sadakat, hem bir sitem, hem bir umut, hem bir tehdit barındırılmış. Bunların hiçbirisi ile meşgul değiliz. Ben sayın Bahçeli’ye de bir davette bulunayım. Eğer kendisi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza katılabilir. Bizim ittifakımızın adı Türkiye İttifakıdır. O yüzden siyasi partileri birleştirmeye ya da CHP ile bir başka siyasi partiyle ittifak teklif etmesine gerek yok. Gelsin Türkiye ittifakına katılsın... Öyle bize kimse ittifak falan önermesin çünkü bugünün sorumluları, bu sorumluluğu taşıyacak. Sayın Bahçeli şöyle bir kolaycılık yapmasın. Memleketi bu hale kadar getirip suç ortağını bize doğru itmesin. Bu sorunları ya çözsünler ya bıraksınlar biz çözeriz” diye yanıt vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri bayram arifesinde Galatasaray'da

SONRAKİ HABER

Atılan işçiler CHP’nin bayramlaşma etkinliğini protesto etti: İşimizi geri istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa