15 Haziran 2024 18:41

Horozkent Spor Kulübü Başkanı, kadın futbol takımı destek görmediği için istifa etti

Denizli’nin kadın futbol takımı olan Horozkentspor Başkanı Kamil Karabuğa takım yeterli destek görmediği için 10. yılda istifa etti.

Fotoğraf: Hilmi Mıynat/Evrensel

Paylaş

Denizli'de kadın futbol kulübü Horozkent Spor Başkanı Kamil Karabuğa 9 yılı geride bıraktığı başkanlık döneminde, kentten yeterli desteği görmediğini ve artık yorulduğunu ifade ederek başkanlıktan istifa ettiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından "Her güzel şeyin bir sonu var" başlıklı bir açıklamayla istifasını duyuran Karabuğa "Son 10 yılda kızlarımız futbol oynasın, hayata dahil olsun, iyi bir gelecekleri olsun diye adım attığım kadın futbol camiasında Denizli'den pek destek görmeden kendi bütçemizden kulübe aktararak başarılı olduk. Sayısız lig ve kupa şampiyonlukları, sayısız rekorlar kırdık. Kulübümüz sporcularından olan kızlarımızın oluşturduğu okul takımlarıyla Türkiye şampiyonlukları elde ettik, dünyada ülkemizi temsil ettik" ifadelerini kullandı.

"HER DEPLASMANA KENDİ BÜTÇEMİZLE ÇIKTIK"

Çok sayıda lig kupası ve şampiyonluklar kazandıklarını hatırlatan Karabuğa şöyle devam etti: “Denizli'nin kadın futbol 1. Lig'de mücadele eden tek takımı olduk. Hatta Süper Lig'in kapısından döndük. İlimizin tanıtılması, kadın futbolunun gelişmesi için elimizden gelenin hep fazlasını yaptık. Denizli'den destek göremedik. Her deplasmana her maça kendi bütçemizden ayırdığımız paralarla çıktık. 2015'te başladığımız kulüp yolculuğunda 9. yılımızı geride bıraktık. Denizli'yi kadın futbolunda bir marka haline getirdik. Kadın futbolu denince akla Denizli ve Horozkent Spor gelir oldu. Bu kadar başarıya rağmen destek görememek, her zaman ötelenmek artık bizi yordu. Bu süreçte yıprandık, yorulduk, çaresiz kaldık. Bugün gözüm gibi baktığım kulübümden istifa ediyorum. Bu benim için hayatımın aldığı en zor kararlarından birisi.”

Destekçilere ve kulüp başkan yardımcısına teşekkürlerini ileten Karabuğa bu istifa kararından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yaz ekranlarında bit pazarına nur yağdı

SONRAKİ HABER

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'e 3-2 mağlup oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa