16 Haziran 2024 15:48

Şırnaklılar kayyum nöbetinde bayramlaştı

DEM Partinin kayyum atamalarına karşı Silopi, Cizre ve İdil belediyeleri önünde başlattığı nöbet eyleminde siyasetçiler ve halk bir araya gelerek bayramlaştı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Şırnak'ta Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinin (DEM Parti) kayyum atamalarına karşı Silopi, Cizre ve İdil belediyeleri önünde başlattığı nöbet eyleminde siyasetçiler ve halk bir araya gelerek bayramlaştı. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Şırnak Milletvekilleri Zeki İrmez ve Newroz Uysal Aslan’ın da katıldığı programda belediyeler önünde bayramlaşma başladı. Hakkâri Belediyesine atanan kayyuma karşı belediyeler önünde sürdürülen nöbet ve bayramlaşmaya yoğun ilgi gösteren yurttaşlar halkın kendi iradesine sahip çıkacağı mesajını verdi. 

BAYRAMLAŞMA VE NÖBET

Cizre Belediyesinde yapılan bayramlaşmada konuşan Şırnak Milletvekili Newroz Uysal Aslan, “Bu zulüm ve hukuksuzluk altında maalesef bayramlarımız bayram tadında geçmiyor” dedi. 14 gün önce Hakkâri halkının iradesinin gasbedildiğini belirten Uysal, “Bu gasba karşı belediyelerimiz önündeki nöbet eylemlerimiz devam ediyor. Kürt halkı olarak bugün bayramlaşmayı ve nöbetimizi birlikte sürdürüyoruz” diye konuştu. 

“CEZAEVLERİNDE DİRENİŞ SÜRÜYOR”

Cezaevlerinde sürdürülen eylemlere de dikkat çeken Uysal, “Zindanlarda ise binlerce arkadaşımız Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorunun çözümü için boykottalar. Ailelerini aramıyorlar, bayramı kutlamıyorlar, görüşlere çıkmıyor” ifadelerini kullandı. 

“Bugün yine savaş devam ediyor” diyen Uysal, “Bu savaşta, zulüm altında ve tecritte bayram bize gelmez. Ne zaman bu zulüm biter, özgürlükler sağlanırsa o zaman bayram gelecek. O günlerin gelmesi için mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu. 

“MUTLAKA KAZANACAĞIZ”

İdil Belediyesindeki bayramlaşmaya DEM Parti İlçe Örgütü, belediye eş başkanları, Şırnak Milletvekili Zeki İrmez ve onlarca partili katıldı. Belediye binasında yapılan bayramlaşmada konuşan İrmez, “Bu bayramın Kürt halkının özgürlüğüne vesile olmasını temenni ederim. Kendi coğrafyamızda özgür bir şekilde yaşamayı istiyoruz. Umudumuz güçlüdür ve mutlaka kazanacağız. Bizler için aydınlık yakındır” dedi.

Silopi Belediyesi önünde yapılan bayramlaşmaya ise DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, DEM Parti Silopi İlçe Örgütü, Silopi Belediyesi eş başkanları ve onlarca partili katıldı. Bayramlaşmada kayyuma karşı belediyede yapılan nöbete dikkat çekilerek, halkın kendi iradesine sahip çıkacağı belirtildi. 

Hakkâri Belediyesine kayyum atanmasına ilişkin toplumun farklı kesimlerden tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak oyuncu ve yazar Orhan Aydın ve müzisyen İsmail Hakkı Demircioğlu sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımda kayyum uygulamasının “kabul edilemez” olduğunu belirtti.

“KAYYUM FAŞİZİMDİR”

Oyuncu Orhan Aydın, yayımladığı videoda, “Kayyum faşizmdir, dünyanın hiçbir yerinde olmayan bu uygulama bir an önce kaldırılmalıdır. Yurttaşların oylarıyla seçilenler, görevlerinin başlarında olmalıdırlar” ifadelerini kullandı.

“KABUL EDİLEBİLİR BİR KONU DEĞİLDİR”

Müzisyen İsmail Hakkı Demircioğlu ise yayınladığı videoda, “Hakkâri’de seçim zamanı adaylığında bir sakınca görülmeyip, izin verilen ve daha sonra halk tarafından seçilen bir kişinin seçilmişliğini iptal edip kayyum atanmasını kınıyorum. Bu asla kabul edilebilir bir konu değildir” diye belirtti.  

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciden tasarruf: Bahçede mezuniyet

SONRAKİ HABER

Doç. Dr. İsmet Akça, Bahçeli’nin çıkışını değerlendirdi: Gerekeni yap ama üzerime gelme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa