17 Haziran 2024 15:40
/
Güncelleme: 18 Haziran 2024 11:59

A Milli Futbol Takımı, 627. maçına çıkacak

EURO 2024'teki ilk maçında Gürcistan ile karşılaşacak Türkiye, 101 yıllık tarihinde 341'i resmi, 285'i özel, 626 maç oynayıp biri hükmen 242 galibiyet, 148 beraberlik, 236 yenilgi yaşadı.

A Milli Futbol Takımı, 627. maçına çıkacak

Fotoğraf: Jakub Porzycki/AA

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında bugün Gürcistan ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 627'nci müsabakaya çıkacak.

Türkiye, 101 yıllık tarihinde 341'i resmi, 285'i özel 626 maç oynayıp biri hükmen 242 galibiyet, 148 beraberlik, 236 yenilgi yaşadı.

Milli Takım, 270'i deplasmanda, 272'si Türkiye'de, 84'ü ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3 tanesi hükmen galibiyet sonucunda 853 gol attı, kalesinde 897 gol gördü.

Bugüne kadar 91 farklı ülke takımıyla mücadele eden Milli Takım, 626 karşılaşmanın 542'sini Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

MONTELLA YÖNETİMİNDE 9. MAÇ

Türkiye, İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde 9'uncu sınavını Gürcistan karşısında verecek.

Montella'nın kulübede yer aldığı ilk 3 karşılaşmayı kazanan Türkiye, sonrasında oynadığı 5 maçta ise galibiyet elde edemedi.

Bu maçlarda 11 gol atan A Milli Futbol Takımı, kalesinde 12 gol gördü.

Kırmızı-beyazlı ekip, Montella yönetimindeki ilk maçına deplasmanda Hırvatistan karşısında çıktı ve sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Milli Takım, İtalyan hoca idaresinde oynadığı 2'nci maçta ise Konya'da Letonya'yı 4-0 mağlup etti. Türkiye, Vincenzo Montella idaresinde oynadığı 3'üncü karşılaşmada deplasmanda Almanya'yı 3-2 ile geçti.

Montella yönetiminde 4'üncü maçını deplasmanda Galler ile oynayan Milli Takım, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Türkiye, İtalyan teknik direktör yönetimindeki ilk yenilgisini Macaristan deplasmanında 1-0'lık sonuçla aldı. Kırmızı-beyazlılar, ardından Avusturya'ya 6-1 mağlup olarak en ağır yenilgilerinden birini yaşadı. Haziran ayında oynadığı hazırlık maçında İtalya ile golsüz berabere kalan Türkiye, Polonya'ya ise son dakikada yediği golle 2-1 mağlup oldu.

2024'TE GALİBİYET YOK

A Milli Futbol Takımı, 2024 yılındaki 5'inci maçına Gürcistan karşısında çıkacak. Milliler, bu yıl oynadığı tamamı hazırlık olan 4 karşılaşmayı kazanamadı.

Türkiye, bu yıl ilk karşılaşmasını 22 Mart'ta deplasmanda Macaristan ile oynadı. Ev sahibi takım, Dominik Szoboszlai'nin penaltıdan attığı golle karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Milli Ttakım, yılın ikinci maçında ise deplasmanda Avusturya'ya 6-1 mağlup oldu.

Türkiye, 2024'te üçüncü karşılaşmasında deplasmanda İtalya ile 0-0 berabere kaldı.

A Milli Futbol Takımı, dördüncü maçında ise deplasmanda Polonya'ya 2-1 yenildi.

12 FUTBOLCU İLK KEZ AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA

A Milli Takım'da 12 futbolcu, ilk kez turnuvada oynama fırsatı buldu. Almanya'da düzenlenen Avrupa futbolunun milli takımlar düzeyindeki en büyük organizasyonunda Türkiye'nin kadrosunda 26 futbolcu yer alıyor.

Bu futbolculardan 12'si, ilk kez milli takımın Avrupa Şampiyonası kadrosuna alındı.

Kariyerinin başında olan Arda Güler (19), Kenan Yıldız (19), Semih Kılıçsoy (18), Ahmetcan Kaplan (21) ve Bertuğ Yıldırım (21), genç yaşlarında şampiyonada boy gösterme fırsatı yakaladı.

Ferdi Kadıoğlu (24), Salih Özcan (26), İsmail Yüksek (25), Barış Alper Yılmaz (24) ve Yunus Akgün (23) de ilk kez bu turnuvada oynama şansı elde etti.

Milli Takım'da 29 yaşındaki Abdülkerim Bardakcı ile 30 yaşındaki Samet Akaydın da kariyerinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda forma giyme fırsatına sahip oldu.

ÇALHANOĞLU'NUN ÜÇÜNCÜ, TOSUN'UN İKİNCİ ŞAMPİYONASI

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 kadrosunda bulunan oyunculardan 13'ü, ikinci kez bu heyecanı yaşayacak.

Mert Günok, Altay Bayındır, Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Mert Müldür, Okay Yokuşlu, Orkun Kökçü, Kaan Ayhan, Kerem Aktürkoğlu, Yusuf Yazıcı ve İrfan Can Kahveci, Milli Takım'ın grup aşamasında veda ettiği 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) kadrosunda yer almıştı. Cenk ise EURO 2016'da görev yapmıştı.

Milli Takım'da Hakan Çalhanoğlu ise üçüncü kez Avrupa Şampiyonası'nda oynama fırsatı yakalayacak. Hakan, EURO 2016 ve EURO 2020'de forma giymişti.

12 YIL SONRA GÜRCİSTAN İLE KARŞI KARŞIYA

A Milli Futbol Takımı, bugün turnuvadaki ilk maçını yapacağı Gürcistan ile 6. kez karşı karşıya gelecek.

Türkiye, 2'si resmi, 3'ü özel geride kalan 5 maçtan 3 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgiyle ayrıldı. Ay-yıldızlı ekip bu maçlarda rakibine 12 gol attı, kalesinde ise 5 gol gördü.

Son maçlarını 24 Mayıs 2012'de Salzburg'da oynayan iki ekip 12 yıl sonra yeniden karşılaşacak. (SPOR SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Bütün toplum heybede

Bütün toplum heybede

Emekçileri bastırmak için grevler yasaklandı. “İç cepheyi tahkim” denilerek her kesimden siyasetçi, gazeteci ve aydına yönelik sabah operasyonları, tutuklamalar ve akılalmaz gerekçelerle açılan davalar sürüyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen sendikacılık yaptığı için tutuklandı.

Evrensel'i Takip Et