18 Haziran 2024 11:03
Son Güncellenme Tarihi: 19 Haziran 2024 00:10

18 Haziran | EURO 2024'te günün sonuçları

Türkiye Gürcistan'ı 3-1 yendi. Portekiz ise Çekya'yı 2-1 mağlup etti. Avrupa Şampiyonası'nda tüm takımlar ilk karşılaşmalarını tamamlamış oldu.

Grafik: Omar Zaghloul/AA

Paylaş

Ev sahibi Almanya'nın İskoçya ile oynadığı açılış maçı ile başlayan EURO 2024'te Türkiye'nin de bulunduğu F Grubu maçları bugün oynandı.

Türkiye Gürcistan'ı 3-1 yendi. Portekiz'in Çekya'yı 2-1 mağlup etmesiyle Avrupa Şampiyonası'nda tüm takımlar ilk karşılaşmalarını tamamlamış oldu.

A GRUBU

Şimdiye kadar oynan maçların ardından A Grubu'nda turnuvaya ev sahipliği yapan Almanya avaraj farkıyla İsviçre'nin üzerinde birinci sırada, ilk maçını galibiyetle tamamlaran İsviçre de 3 puanla ikinci sırada bulunuyor. İlk karşılaşmalarında puan toplayamayan Macaristan 3. İskoçya ise 4. sırada.

B GRUBU

B Grubu'nda ise lider avaraj farkıyla İspanya, ilk maçının henüz 23. saniyesinde 1-0 geriye düşen ancak maç sonunda 2-1'lik skor üstünlüğüyle 3 puanı alan İtalya ise grupta 2. sırada. İlk hafta puan toplayamayan Arnavutluk 3., Hırvatistan ise son sırada.

C GRUBU

İngiltere, Danimarka, Slovenya ve Sırbistan'ın yer aldığı C Grubu'nda da ilk maçlar tamamlandı.

Grupta günün ilk maçında Slovenya, Danimarka ile 1-1 berabere kaldı ve her iki takımda 1'er puana razı oldu.

Son finalist İngiltere ise Arena AufSchalke'de Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Yıldız oyuncusu Jude Bellingham'ın tek golüyle rakibini mağlup eden İngiltere, grupta ilk maçlar sonunda avantajı sağladı.

Böylelikle sıralama şöyle oldu; İngiltere 3 puan ile lider, Danimarka ve slovenya 1'er puan ile 2. ve 3. sırada Sırbistan 0 puan ile son sırada.

D GRUBU

D Grubu ilk maçında Polonya'yı 2-1 yenen Hollanda 3 puan ile lider konumunda. Dünkü karşılaşmada Avusturyalı Wöber'in kendi kalesine attığı golle karşılaşmayı 1-0 önde tamamlayan Fransa Hollanda ile eşit puan ve averajla 2. sırada. İlk maçlarında istedikleri sonuçlara ulaşamayan Polonya ve Avusturya da 3. ve 4. sırada bulunuyor.

E GRUBU

E Grubu'nda dün oynanan karşılaşmaların ardından ilk haftanın görünümü ortaya çıktı. Ukrayna karşısında 3 puanı 3 golle kazanan Romanya grup lideri pozisyonunda. Favori olan Belçika karşısında tek golle 3 puana uzanan Slovakya ise 2. sırada. İlk maçlarında puan toplayamayan Belçika 3. sırada bulunurken Ukrayna -3 averaj ile son sırada bulunuyor.

Yarın ise turnuva 3 maç düzenine geri dönecek; saat 16.00'da Hırvatistan-Arnavutluk, saat 19.00'da Almanya-Macaristan ve saat 22.00'de İskoçya-İsviçre maçları ile turnuva sürecek.

F GRUBU

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda oynanan ilk maçlar sonunda zirveye yerleşti.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada F Grubu'ndaki ilk müsabakalarda Türkiye ile Gürcistan ve Portekiz ile Çekya karşılaştı.

Grubun ilk maçında Türkiye, BVB Dortmund Stadı'nda Gürcistan ile karşılaştı. Milliler, rakibini Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle 3-1 mağlup etti. Gürcistan'ın tek golünü Georges Mikautadze kaydetti.

Günün ikinci maçında ise Portekiz ile Çekya, Leipzig Stadı'nda kozlarını paylaştı. Portekiz, Robin Hranac'ın kendi kalesine ve Francisco Conceiçao'nun attığı gollerle 2-1 galip geldi. Çekya'nın golünü Lukas Provod attı.

PUAN DURUMU

F Grubu'nda ilk maçlar sonunda oluşan puan durumu şöyle:

TakımMaçGBMAYAVPuan
Türkiye11003123
Portekiz11002113
Çekya100112-10
Gürcistan100113-20

İKİNCİ MAÇLARIN PROGRAMI

F Grubu'nda ikinci maçların programı TSİ şöyle:

22 Haziran Cumartesi:

16.00 Gürcistan-Çekya (Volkspark Stadı)

19.00 Türkiye-Portekiz (BVB Dortmund Stadı)

(SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un ABD'de görülen davaları ertelendi

SONRAKİ HABER

Ekvador'da meydana gelen heyelanda yaşamını yitirenlerin sayısı 8'e yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa