18 Haziran 2024 13:26
Son Güncellenme Tarihi: 18 Haziran 2024 18:36

Tuzla Organize Sanayi Bölgesindeki yangın kontrol altına alındı

Tuzla'da Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan otomobil yedek parçası üretimi yapan fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı, söndürme çalışmaları sürüyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Tuzla'da bulunan Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde, otomobil yedek parçası üreten fabrikada yangın çıktı. Yangın bitişikteki bazı fabrikalara ve mesire alanına da sıçradı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Yangın, saat 12.45 sıralarında İstanbul Deri Organize Sanayi bölgesi içerisinde yer alan otomobil yedek parçası üreten fabrikada çıktı. Fabrikada başlayan yangın hızla büyürken olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yangın sırasında fabrikada patlamalar yaşandı.

Alevler fabrikanın yakınındaki Kocaeli'nin Çayırova ilçesine bağlı mesire alanına sıçradı.

İstanbul Valiliği, yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

İŞÇİLER YANGINI ANLATTI

Yangının ilk çıktığı yerin yanındaki fabrikada çalışan Ergün Mutlu, duman görünce hemen itfaiyeyi aradıklarını, 5 dakika içerisinde yoğun patlamaların meydana geldiğini anlattı.

Mutlu, "Rüzgarın şiddetiyle 10 dakikada yangın aşırı derecede fabrikayı sardı. O anda orada aküler falan vardı." dedi.

İçerideki işçilerin çıkmalarına yardım ettiklerini söyleyen Mutlu, aynı noktada 2 sene önce de kısmi bir yangın çıktığını, o yangını kendi imkanlarıyla söndürdüklerini ancak bu sefer rüzgarın çok şiddetli olduğunu ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

115 yazar ve sanatçıdan kayyum tepkisi: Kayyum hukuksuzdur, geri çekilmelidir

SONRAKİ HABER

Musa Anter Gazetecilik Ödülleri için başvurular başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa