18 Haziran 2024 21:47

İsrailliler, Meclis önünde eylem düzenledi: Esir takası anlaşmasını kabul edin

İsrailliler, esirlerin geri getirilmesi için anlaşma yapılması, Netanyahu hükümetinin istifası ve erken seçimlere gidilmesi talebiyle bir kez daha Batı Kudüs’te gösteri düzenledi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Batı Kudüs’teki İsrail meclisi önünde toplanan binlerce İsrailli, Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması için derhal bir takas anlaşmasının yapılması talebinde bulundu.

Binlerce kişi, Başbakan Netanyahu ve hükümetindeki siyasetçiler aleyhinde pankart, afiş ve dövizler taşıdı, alanda kurulan platformda konuşmalar yapıldı.

Eyleme katılanlar, üzerinde, “esir takası anlaşmasını kabul edin”, “seçimler hemen şimdi”, “sen başbakansın, sen suçlusun” yazılı pankartların yanı sıra, hükümet aleyhine slogan attı.

Ana gösteriye ev sahipliği yapan Batı Kudüs’ün yanı sıra, başkent Tel Aviv’deki İsrail Savunma Bakanlığının önünde de gösteri düzenlendi.

İsrailliler dün de İsrail meclisi önünde aynı taleplerle gösteri düzenlemişti.

NETANYAHU'DAN AÇIKLAMALAR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise eylemlerle ilgili yaptığı açıklamada "Kardeşler arasında iç savaş çıkmamalıdır. Bölünme zayıflıktır, birlik ise zaferin şartıdır." ifadelerini kullandı.

Netanyahu "Bir çok cephede savaşıyoruz. Güneyde Hamas'ı ortadan kaldırana ve tüm rehineleri geri alana kadar, kuzeyde halkımız evlerine güvenle dönene kadar. Doğuda İran'ın bizi çembere almasını ve nükleer silah elde etmesini engellemek için uğraşıyoruz." dedi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası: Türkiye, Gürcistan'ı 3-1 mağlup etti

SONRAKİ HABER

Kayyum nöbeti kadınlarda | "İrade gasbına izin vermeyeceğiz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa