18 Haziran 2024 22:44

DEM Parti Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları: AKP’nin 'normalleşme' mumu Hakkari’de söndü

Şırnak’ta belediye ziyaretlerini sürdüren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "AKP’nin normalleşme siyasetinin mumu Hakkari’de sönmüştür” dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, belediye ziyaretlerini sürdürdü.

Cizre Belediyesinde konuşan Hatimoğulları, "Bayram günlerinde bile hem belediyelerimizin olduğu hem de olmadığı her yerde kayyuma karşı direnişimizi en güçlü biçimde sürdürmeye devam ediyoruz" dedi. 

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “normalleşme” sözlerine değinen Hatimoğulları, "AKP iktidarı, seçimden sonra bir normalleşmeden söz etmeye başladı. Normalleşme dedikleri şey asla gerçekleşmiyor ve gerçekleşmeyecek. Normalleşme Kürtlerin seçme ve seçilme hakkının gaspıyla son bulmuştur. Sınırı orası olmuştur. AKP’nin normalleşme siyasetinin mumu Hakkari’de sönmüştür. Biz de buna karşı demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

“TEKERLEKLERİ SÖKMÜŞLER”

Kayyumların  yarattığı tahribatlara dikkat çeken Hatimoğulları, "Bu kadar kötülük ve çürümüşlük olmaz dedirtecek kadar kötülüklere imza atmışlar. Belediyeye ait taşınmazların çoğunluğunu bakanlıklara vermişler. Bazı yerlerde araçların tekerleklerini sökmüşler. Bazı yerlerde de araçların depolarına su katmışlar” dedi.

TUNCER BAKIRHAN, MUŞ BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Muş’ta belediye ziyaretlerinde bulundu.

Muş Belediyesinde konuşan Bakırhan, "Muş'un bizim yüreğimizde her zaman çok özel bir yeri vardı. Çünkü hiçbir zaman  bir hizmet görmedi. Halkımız hizmete aç bir şekilde hizmet bekledi" dedi.

Tozlu yollar, toplanmayan çöpler, barınma ve işsizlik gibi sorunların olduğuna dikkat çeken Bakırhan, "Kadınlar için bugüne kadar ciddi bir hizmet üretilmemiş. Muş Belediyesinin olanakları bir aileye, parti yanlısına peşkeş çekilmiş. Muş Belediyesinin borcu Mersin, Adana gibi büyükşehirlerle yarışacak düzeydedir. Dolayısıyla Muş hak ettiği hizmete sonunda kavuşacak. Buradan tekrar eş başkanlarımızı kutluyorum. Bütün Muş halkına hizmet veren bir anlayışla hizmet edeceğiz" diye konuştu. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Kayyum nöbeti kadınlarda | "İrade gasbına izin vermeyeceğiz"

SONRAKİ HABER

Antep'te gölete giren 14 yaşındaki Suriyeli tarım işçisi Hinki hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa