19 Haziran 2024 14:21

Demirtaş'tan Corbyn'e destek mesajı

Selahattin Demirtaş, İngiltere'deki seçimlerde bağımsız aday olarak yarışacak Jeremy Corbyn'e destek mesajı gönderdi.

Corbyn fotoğrafı: Evrensel, Demirtaş'ın mesajı

Paylaş

2016'dan beri tutuklu bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Birleşik Krallık'ta genel seçimlerde bağımsız aday olarak yarışacak Jeremy Corbyn'e destek açıklaması yaptı.

Son iki genel seçimde parti lideri olan ve kendisini “sosyalist” olarak tanımlayan Jeremy Corbyn 4 Temmuz’da yapılacak genel seçimlerde bağımsız aday olarak yarışacak. Politik hayatı boyunca ırkçılığa karşı mücadelesi ile bilinen Corbyn, 12 Aralık 2020 tarihinde yapılan genel seçimlerden başarısız olmuş ve istifa etmişti. Parti içinde Corbyn’e karşı asılsız anti-semitist suçlaması yapılmış ve bu gerekçe gösterilerek parti üyeliği askıya alınmıştı.

Tutuklu Kürt siyasetçi Demirtaş, Corbyn'e destek mesajını avukatları aracılığı ile iletti. Demirtaş'ın Türkçe ve İngilizce yazdığı mesaj şu şekilde:

"Sevgili Jeremy, 4 Temmuz'da yapılacak seçimlerde hepinize başarılar diliyor, İngiltere'deki dostlarımızın da sizi tüm güçleriyle destekleyeceklerine inanıyorum. Özgür zamanlarda görüşmek dileğiyle, Selam, Sevgilerimle..."

"Dear Jeremy, For the elections on the 4th of July, I wish you all the success and I belive that our friends in England will support you with all their strength. With the hope to meet in times of freedom. Sincerely yours"

"ÖZGÜRLÜK, BARIŞ VE ADALET MÜCADELESİ KAZANMALI"

Jeremy Corbyn ise Demirtaş'ın mesajını X hesabından paylaştı. Mesajı, "Haksız yere tutuklu kaldığınız Türk Cezaevinden yazdığınız destek mektubunuz için teşekkürler" notu ile paylaşan Corbyn, ayrıca "Türkiye'de ve dünyada özgürlük, barış ve adalet mücadelesi kazanmalı" dedi.

Seçim kampanyasının internet sitesini paylaşan Corbyn, destek çağrısı da yaptı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İnsan, ömrüne yüklenen heybeyi çiğnemeli bir şekilde

SONRAKİ HABER

Eğitim emekçilerinden Bakan Tekin’e tepki: Fonlananlar tarikatlar ve özel okullardır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa