19 Haziran 2024 22:50

Nöbet eylemleri 16’ncı gününde: Kayyum sen kimsin?

Hakkari Belediyesine atanan kayyuma karşı başlatılan nöbet eylemleri mücadele kararlılığı mesajlarıyla 16’ıncı gününde sürüyor.

DİYARBAKIR

Hakkari’deki irade gasbına karşı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde başlatılan nöbet eylemi 16’ncı gününde devam etti. “Belediyeler bizimdir, gasba izin vermeyeceğiz” ve “Kayyum talandır” pankartlarının açıldığı eyleme, Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanları, meclis üyeleri, DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü, mahpus yakınlarının yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. 

SUR

Aynı kapsamda Sur Belediyesi önünde başlatılan eylem de devam etti. Nöbete, Sur Belediye eş başkanları, belediye meclis üyeleri, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk ve çok sayıda yurttaş katıldı. Eyleme katılanlar ellerinde, "Kayyım tu kî yi (Kayyum sen kimsin?)", "Îrada me rûmeta me ye (İrademiz, namusumuz)", "İrademe dokunma", "Her yer Colemêrg her yer direniş" yazılı dövizler taşıdı. Nöbet eylemine yoldan geçen araçlar da çaldıkları kornalarla destek verdi.

ADANA

Hakkari’deki irade gasbına karşı Adana’da bir çocuk parkında nöbet eylemi gerçekleştirildi. DEM Parti Adana İl Örgütü, kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütleriyle birlikte Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi'nde bulunan bir çocuk parkında gerçekleştirilen eyleme polis engel olmak istedi. Parkı ablukaya alan polise rağmen kitle eylemini sürdürdü.

POLİSTEN ENGELLEME

"Belediye bizimdir, gasba izin vermeyeceğiz" dövizleri taşıyan kitle, sık sık "Hak, hukuk, adalet", "Hırsız kayyum Hakkari'den defol", "Kayyum halka hesap verecek", "Her yer Hakkari her yer direniş" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları attı. Alkışlarla ses çıkaran kitle, irade gasbını protesto etti. Etkinlik sırasında polis, slogan atıldığı gerekçesiyle kitleye kalkanlarla müdahale etti. Kısa süreli arbedeye rağmen kitle eylemini sürdürdü. İrade gasbından bir an önce vazgeçilmesi çağrısı yapan DEM Parti Adana İl Eş Başkanı Seyfettin Aydemir, belediyelerin halkın olduğunu ve iradelerine sahip çıkıp, kayyum gidene kadar sokakta olacaklarını vurguladı. (MA)

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et