21 Haziran 2024 16:35

Yangın felaketine tepkiler: “Yaraları dayanışma saracak”

Yangın felaketiyle ilgili açıklama yapan EMEP Milletvekili Sevda Karaca ve DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan yaraların dayanışma ile sarılacağını belirtti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır ve Mardin arasında 11 kişinin hayatını kaybettiği yangın felaketi ile ilgili açıklama yapan EMEP Milletvekili Sevda Karaca iktidarın yüzünü gösteren felaketlere karşı, halkların dayanışmasının yaraları saracağını söyledi. DEM Parti Eş Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın yaptığı ortak açıklamada ise “Dayanışma ile yaralarımızı saracak, acılarımızı paylaşacağız” denildi.

EMEP MİLLETVEKİLİ SEVDA KARACA: İKTİDARIN YÜZÜNÜ GÖSTEREN FELAKETİN YARASINI DAYANIŞMA SARACAK

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda depremde, selde halkın yanında olmayan iktidarın yangında da müdahalede geciktiğini belirterek; iktidarın yüzünü gösteren bu felaketlere karşı, halkların dayanışmasının yaraları saracağını söyledi.

Karaca’nın paylaşımı şöyle;

Dün gece, Mardin-Diyarbakır arasında yerleşim yerlerine kadar yayılan yangında 7 kişi hayatını kaybetti, 10'u ağır olmak üzere 44 kişi yaralandı.

Depremde ve selde halkımızın yanında olmayan iktidar, yangında da müdahale etmekte gecikti!

Her seferinde iktidarın yüzünü gösteren bu felaketlere karşı, halkların dayanışmasının yaraları sardığına defalarca şahit olduk. Yine öyle olacak...

Hayatlarını kaybeden yurttaşların ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz...”

DEM PARTİ: DAYANIŞMA İLE YARALARIMIZI SARACAK, ACILARIMIZI PAYLAŞACAĞIZ

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan yaptıkları ortak açıklamada “Dayanışma ile yaralarımızı saracak, acılarımızı paylaşacağız” dedi.

“Yangında yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yangından etkilenen ve ölen yüzlerce canlı için üzüntülüyüz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; Yangının yaşandığı ilk andan itibaren başta Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerimiz olmak üzere, çevre ilçe belediyelerimiz bütün olanak ve ekipmanlarını seferber edip yangına müdahale etmişlerdir. Yangın sonrasında ise bölgede yaşayan halkın temel ihtiyaçlarının karşılanması için belediyelerimiz kriz masası kurmuş, hızlıca mobil aşevi araçları ve yaşam çadırları gibi temel araç-gereçleri yangın bölgelerine ulaştırmıştır. Ayrıca yangından ciddi biçimde etkilenen canlılar için belediyelerimiz bünyesindeki veterinerler görevlendirilmiştir. DBP Eş Genel Başkanları, milletvekillerimiz, belediye eş başkanlarımız, il ve ilçe örgütlerimiz ile kent dinamikleri anında bölgeye hareket etmiş, halkımızla birlikte yangına müdahale etmiş ve halkımızın acılarına ortak olmuştur. Bundan sonraki süreçte de yurttaşların ihtiyaçlarının tespiti ve karşılanması konusunda belediyelerimiz üzerine düşen sorumlulukları yerine getirecektir.”

Bölgeden gelen ilk bilgilerin devletin yangına müdahale etmede geciktiği yönünde olduğunun altı çizilen açıklamada; “Öte yandan Diyarbakır Valiliği'nin yangının 'anız ve örtü' yangını olduğu yönündeki açıklamalarına, bu felaketi bizatihi yaşayanlar ve köylüler itiraz ederek yıllardır onarımı yapılmayan elektrik tellerinin yere düşmesinin yangına neden olduğunu ifade etmiştir. Yaşanan bu büyük felaketin sebebinin açığa çıkarılması için derhal gerekli incelemeler başlatılmalı, yangından etkilenen köylülerin zarar ve ziyan tespiti yapılarak karşılanmalıdır. Bunun dışında tüm halkımızı bu yangında zarar gören yurttaşlarımızla dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz.

Yangından etkilenen halkımızı asla yalnız bırakmayacağız; acımızı beraber yaşayacak, yaralarımızı birlikte saracağız” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs tutuklularından 6'sı serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Her pul bir tarih anlatır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa