21 Haziran 2024 17:01

Türkiye Portekiz karşısında ikinci galibiyeti arıyor: Kazanan üst turu garantileyecek

Türkiye A Milli Futbol Takımı EURO 2024'te yarın Portekiz’le karşılaşacak. BVB Dortmund Stadındaki maç, TSİ 19.00'da başlayacak.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Türkiye A Milli Futbol Takımı EURO 2024'te yarın Portekiz’le karşılaşacak. BVB Dortmund Stadındaki maç, TSİ 19.00'da başlayacak. Gruptaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yenen ay-yıldızlı ekip, Portekiz'i de yenerek 2'de 2 yapmayı hedefliyor. Portekiz de ilk maçında Çekya'yı uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1 mağlup etmişti.

İkinci maçlar öncesinde milli takım Portekiz'in averajla önünde lider durumda bulunuyor. Grubun diğer maçında ise Gürcistan ile Çekya karşı karşıya gelecek. Hamburg'da oynanacak maç TSİ 16.00'da başlayacak.

Türkiye ile Portekiz arasındaki karşılaşmayı Alman Hakem Felix Zwayer yönetecek. Zwayer'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Stefan Lupp ve Marco Achmüller yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi, İspanya Futbol Federasyonundan Jesus Gil Manzano olacak.

Tedavisi süren İrfan Can Kahveci maçta forma giyemeyecek. İsmail Yüksek'in de bu mücadelede forma giymesi beklenmiyor. Hazırlıklarını tam kadro sürdüren Portekiz'de ise sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

Türkiye'de ve Portekiz'de maç öncesinde ikişer futbolcu, sarı kart ceza sınırında yer alıyor. İlk maçlarda sarı kartla uyarılan milli futbolcular Hakan Çalhanoğlu ve Abdülkerim Bardakcı ile Portekiz'den Rafael Leao ve Francisco Conceiçao yarın kart görmeleri halinde son grup müsabakasında cezalı duruma düşecek.

TÜRKİYE PORTEKİZ İLE 10. KEZ KARŞILAŞACAK

Türkiye Portekiz ile 10. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke A milli takımları arasında bugüne dek yapılan 9 karşılaşmanın 2'sini Türkiye kazanırken, 7'sinde ise Portekiz sahadan galibiyetle ayrıldı. Rekabette 6'sı resmi, 3'ü özel geride kalan 9 maçta Türkiye 9, Portekiz ise 19 gol attı. A Milli Takım'ın, Portekiz karşısında resmi maçlarda galibiyeti bulunmuyor.

Türkiye ve Portekiz ilk kez 18 Aralık 1955'te İstanbul İnönü Stadı'ndaki özel maçta karşı karşıya geldi. Türkiye bu maçı 3-1 kazandı. Milli takımın golleri Lefter Küçükandonyadis, Metin Oktay ve Nazmi Bilge'den geldi.

İki ekip arasındaki son mücadele ise 24 Mart 2022'de oynandı. Porto şehrindeki Dünya Kupası Avrupa elemeleri playoff yarı final mücadelesini Portekiz 3-1 kazandı. Mağlubiyet sonrası Türkiye’nin Dünya Kupası’na katılma mücadelesi sona erdi.

GRUBUN DİĞER MAÇI GÜRCİSTAN İLE ÇEKYA ARASINDA

TÜRKİYE'nin de bulunduğu F grubunda yarın oynanacak ikinci maç ise Gürcistan ile Çekya arasında. Volkspark Stadında oynanacak karşılaşma TSİ 16.00'da başlayacak. Mücadeleyi Alman Hakem Daniel Siebert yönetecek. Siebert'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Jan Seidel ve Rafael Foltyn yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Bosna Hersekli Irfan Peljto olacak. Gürcistan ve Çekya, F grubunda çıktıkları ilk maçlardan mağlup ayrıldı. Gürcistan ile Çekya, tarihlerinde ilk kez karşı karşıya gelecek.

Gürcistan ve Çekya'da birer futbolcu, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. İlk maçlarda sarı kartı bulunan Gürcü Solomon Kverkvelia ile Çek Patrik Schick, bu karşılaşmada da kart görmeleri halinde son grup müsabakalarında cezalı duruma düşecek.

İSPANYA GRUPTAN ÇIKMAYI GARANTİLEDİ

Öte yandan, EURO 2024 B grubunda önceki günkü karşılaşmalarla ikinci maçlar tamamlandı. İspanya gruptan çıkmayı garantilerken, İtalya ikinci sırada yer aldı

Turnuvada B grubunda ikinci maç takviminde Hırvatistan-Arnavutluk ve İspanya-İtalya karşı karşıya geldi. Hırvatistan ve Arnavutluk büyük çekişmeye sahne olan mücadeleden 2-2'lik eşitlikle ayrıldı.

İspanya ise İtalya karşısında, baştan sona oyun üstünlüğünü elinde tuttuğu mücadeleyi 1-0 kazandı. İlk maçta Hırvatistan'ı 3-0, ardından İtalya'yı tek golle geçen İspanya topladığı 6 puanla son grup maçları öncesinde adını son 16 turuna yazdırdı.

B grubunda üçüncü maçlar 24 Haziran Pazartesi oynanacak. TSİ 22.00’de başlayacak maçlarda Arnavutluk İspanya ile Düsseldorf Arena’da; Hırvatistan ise İtalya ile Leipzig Stadında karşılaşacak.

İNGİLTERE GRUPTA LİDER

C grubunda da ikinci maçlar tamamlandı. Slovenya-Sırbistan ve Danimarka-İngiltere maçları 1-1 sona erdi İkinci maçlar sonunda İngiltere 4 puanla liderlik koltuğunda otururken ardında ikişer puanlı Danimarka ve Slovenya sıralandı.

C grubunun son maçları ise 25 Haziran Salı günü TSİ 22.00'de oynanacak. İngiltere Slovenya ile Köln Stadında; Danimarka ise Sırbistan ile Münih Futbol Arenada karşı karşıya gelecek.


TÜRKİYE A MİLLİ FUTBOL TAKIMI 628. MAÇINA ÇIKACAK

Türkiye A Milli Futbol Takımı 101 yıllık tarihinde 342'si resmi, 285'i özel, 627 maç oynayıp biri hükmen 243 galibiyet, 148 beraberlik, 236 yenilgi yaşadı.

A Milli Takım 270'i deplasmanda, 272'si Türkiye'de, 85'i ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3 tanesi hükmen galibiyet sonucunda 856 gol attı, kalesinde 898 gol gördü.

Bugüne kadar 91 farklı ülke takımıyla mücadele eden Türkiye, 627 karşılaşmanın 543'ünü Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Türkiye tek hükmen galibiyeti Yunanistan karşısında aldı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015'te Başakşehir Fatih Terim Stadında oynanan özel maç, 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0 tescil etti.

Türkiye’nin 21 Mayıs 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç ise söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ile FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

MONTELLA YÖNETİMİNDE 10'UNCU MAÇ

Türkiye, İtalyan Teknik Adam Vincenzo Montella yönetiminde 10'uncu sınavını Portekiz karşısında verecek. Montella'nın kulübede yer aldığı ilk 3 karşılaşmayı kazanan Türkiye, sonrasında oynadığı 5 maçta ise galibiyet elde edemedi. Bu maçlarda 14 gol atan Türkiye, kalesinde 13 gol gördü.

Montella yönetimindeki ilk maçına deplasmanda Hırvatistan karşısında çıktı ve sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Milli takım, İtalyan teknik adam idaresinde oynadığı 2'nci maçta ise Konya'da Letonya'yı 4-0 mağlup etti. Türkiye, Vincenzo Montella idaresinde oynadığı 3'üncü karşılaşmada deplasmanda Almanya'yı 3-2 ile geçti.

Montella yönetiminde 4'üncü maçını deplasmanda Galler ile oynayan ay-yıldızlı ekip, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Milli Takım, İtalyan Teknik Adam yönetimindeki ilk yenilgisini Macaristan deplasmanında 1-0'lık sonuçla aldı. Türkiye ardından Avusturya'ya 6-1 mağlup olarak en ağır yenilgilerinden birini yaşadı. Haziran ayında oynadığı hazırlık maçlarında İtalya ile golsüz berabere kalan Türkiye, Polonya'ya ise son dakikada yediği golle 2-1 mağlup oldu. A Milli takım, EURO 2024'ün ilk maçında ise Gürcistan'ı 3-1 mağlup etti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Özak Tekstil raporu: “Yaşananlar Levi’s’ın ‘etik marka’ iddiasını yok etti”

SONRAKİ HABER

JES şirketi raporu neden gizledi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa