22 Haziran 2024 10:06

Korkmaz Tedik Antalya’da anıldı: Demokrasi ve eşitlik mücadelesinde yaşayacak

10 Ekim'de hayatını kaybeden EMEP GYK üyesi Korkmaz Tedik 41. yaş gününde Antalya’da anıldı. Anmada Tedik ve katliamda yaşamını yitirenlerin demokrasi ve eşitlik mücadelesinde yaşayacağı vurgulandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden Emek Partisi ( EMEP)  GYK üyesi Korkmaz Tedik 41.  Yaş günü Antalya Muratpaşa Belediyesi Korkmaz TEDİK Barış Parkında kutlandı. Kutlamaya Tedik’in ailesinin yanı sıra EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, Şair Şükrü Erbaş ile Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri katıldı.

“10 EKİM’DE KATLEDİLENLER EYLEM VE GREVLERDE ANILIYOR”

Etkinlikte ilk olarak söz alan Korkmaz Tedik’in annesi Zöhre Tedik “Bu alanı dolduranlar hiç bir zaman fedakarlıktan vazgeçmeyerek bizimle mücadele ediyorlar. Ülkemizde ve dünyada halen savaş devam ediyor. Burada toplanmamızın nedeni barış için katledilenleri yaşatıp barış için mücadele etmektir” dedi. Tedik katliamda hayatını kaybeden 103 insana seslenerek; “Hepiniz bilin burada olmayan binlerce insan sizi her mitingte her eylemde her grevde anıyor. 10 Ekim var bu ülkede, barışı tesis etmek için mücadele edenler var. Ülkenin emekçileri gençleri 10 Ekim’i anıp mücadelesini veriyor” dedi.

“PARTİSİYLE BİRLİKTE MÜCADELE ETMİŞTİR”

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan ise yaptığı konuşmada “Genç bir komünist, davasına işçi sınıfına bağlanmış bir genç. Hayatı boyunca her türlü zorluğun arkasında gelmesini bilmiş. Partisiyle, gençlerle, kadınlarla, emek ve demokrasi güçleri ile birlikte mücadele etmiştir” sözleriyle Korkmaz Tedik’in nasıl bir mücadele verdiğini anlattı.

Korkmaz şahsında 10 Ekim’de hayatını kaybeden bütün barış güvercinlerini saygıyla selamladığını söyleyen Aslan “Onlar tarihî bir dönemde tarihsel bir süreçte Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun barışa en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde partilerinin ve kurumlarının çağrısı ile meydanlara inen yoldaşlarımızdır. O günden bugüne tek adam iktidarı iktidarını korumak için Türkiye’de ve Ortadoğu’da halklara kan ve gözyaşı yaşatmak için katliamlarını sürdürdüler” şeklinde konuştu.

“BARIŞ İSTEYENLERE YÖNELİK KATLİAMLAR SÜRÜYOR”

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun katliamdan sonra yaptığı “oylarımız artı” sözlerini hatırlatan Aslan “Bu süreçte siddet ve birçok zor aygıtı kullanarak katliamlar yapılarak yüzlerce insanımızı katlettiler.  Beyaz torosları yeniden getireceklerini söylediler, asit kuyularını hatırlattılar. Bu ülkede barış isteyenlere karşı katliamlarını sürdürüyorlar” dedi.

Bugün Türkiye’de ve dünyada barışa, kardeşliğe  ve eşitliğe daha çok ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Aslan “İsrail’in  Filistin’de binlerce çocuk ve kadını katletmeye devam ediyor. Ve bugün dünyanın emperyalistleri İsrail’in yanında olduklarını açıkça ifade ediyorlar. Yerli işbirlikçileri de onlara çanak tutmaya devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

“MÜCADELEYİ SÜRDÜRMEYE DEVAM ETTİK”

Ülkede Kürt sorunun çözümü sağlamak, barışı eşitliği sağlamak yerine sınır ötesi operasyonların tartışılıp hazırlıklarının yapıldığını söyleyen Arslan şöyle devam etti; “10 Ekim Katliamı’nın ardından Türkye’nin içerisine girdiği süreçte dokunulmazlıklarının kaldırılmasından tutalım da seçimlerin anti demokratik ortamda yapılmasına dek devam eden gelişmeler karşısında demokrasi güçleri olarak hiçbir zaman geri adım atmadık. Bu mücadeleyi sürdürmeyi devam ettik ve ve bugün de sürdürmeye devam edeceğiz”

10 EKİM KATLİAMI DAVASINA ÇAĞIRI

10 Akim Katliamı’nın bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Aslan “İnsanlığa karşı işlenen bir suçtur ve tarih bunu böyle yazacaktır. O dönemde bu katliamı yapanlar ellerini kollarını sallayarak iktidarın gözetiminde bu katliamı gerçekleştirmişlerdir” şeklinde konuştu.

Hukuk mücadelesiyle Türkiye’deki demokrasi mücadelesiyle bugün davanın geldiği noktada henüz tümüyle aydınlanmadığını ifade eden Aslan “Bizim nezdimizde demokrasi güçleri nezdinde bu dava sonuçlanmıştır. Bu davanın katilleri, bu iktidarla birlikte hareket eden gerici güçlerdir. Hep birlikte hareket etmişlerdir. Bu nedenle birkaç tane alt düzeyde polis bürokratının yargılanmasına o da sözüm ona görevlerini kötüye kullanmış gibi ifadeler ile geçistirilemez. Dönemin Başbakanı, İçişleri Bakanı bu ülkeyi yönetenler sorumludur. Bu insanlık suçunu işleyenler hesabını verecekler” dedi. 26 Haziran’da 10  Ekim Davasının karar duruşması olduğunu hatırlatan Aslan; “Bütün güçlerimizle davayı takip edeceğiz, hesap sormak için orada olacağız. Türkiye de demokrasi ve eşitlik mücadelesini takipçisi olacağız ve davanın peşini bırakmayacağız” diyerek tüm demokrasi güçlerini kitlesel olarak katılması çağrısında bulundu.

“BARIŞ, ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Korkmaz ve diğer 10 Ekim Katliamı’nda hayatını yitiren barış insanlarının demokrasi ve eşitlik mücadelesinde yaşayacağını söyleyen Aslan “Türkiye’de demokrasi istemek, özgürlük istemek hak istemek işçi sınıfının mücadelesine omuz vermek, Kürt halkıyla beraber eşit koşullarda yaşama mücadelesi vermek bedel gerektiriyor. Bu bedeli fazlasıyla ödüyoruz ancak asla bu mücadeleden bir adım geri adım atmadan yoldaşlarımizın bıraktığı bayrağı daha ileriye taşımaya and içtik bunu kendimize görev bildik. Türkiye’de demokrasinin, hak ve özgürlüklerin, Kürt halkının eşitlik içerisinde yaşayacağı günleri kazanmak üzere, Ortadoğu’da ve Türkiye’de barışı, demokrasiyi tesis etmek üzere bu mücadelimizi kesintisiz bir şekilde devam ettireceğiz” dedi.

Etkinlik Duygu ve Ferhat Basboğan çiftinin Korkmaz için söyledikleri türkülerin ardından pasta kesimiyle son buldu. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bayram tatilindeki trafik kazalarında 62 kişi öldü, 8 bin 690 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

TÜED: "Emekli bayram ikramiyesinin reel alım gücü, altın karşısında yüzde 80 eridi"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa