22 Haziran 2024 10:22

TÜED: "Emekli bayram ikramiyesinin reel alım gücü, altın karşısında yüzde 80 eridi"

Emekli bayram ikramiyesinin reel alım gücünün altın karşısında yüzde 80 eridiğini belirten TÜED, “Bayram ikramiyesinin 6 yıl içerisindeki reel alım gücü kaybı yaklaşık 4 gram altın değerinde” dedi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

TÜED Basın Sözcüsü Mehmet Emin Tangören, emekli bayram ikramiyesinin alım gücüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, bayram ikramiyesinin yıllar süren mücadele sonucunda alınabildiğini dile getiren Tangören, bayram ikramiyesinin ilk 2018’de yılda iki kez bin lira olarak ödenmeye başlandığını ifade etti. O dönem verilen ikramiye ile 5,20 gram altın alınabildiğini belirten Tangören, bu yıl ödenen bayram ikramiyesiyle sadece 1,26 gram altın alınabildiğini kaydetti.

“ESKİDEN KURBANLIK ALINAN BAYRAM İKRAMİYESİYLE ŞİMDİ 4 KİLO ET ALINIYOR”

Tangören açıklamasında, “Yani bayram ikramiyesinin 6 yıl içerisindeki reel alım gücü kaybı yaklaşık 4 gram altın değerinde. Emekli bayram ikramiyesinin reel alım gücü, altın karşısında yüzde 80 eridi. Bir başka ifadeyle, eğer ikramiyelerimiz alım gücünü korumuş olsaydı bu bayram her emekli 12 bin 340 TL ikramiye almış olacaktı. Bayram ikramiyelerimiz enflasyon karşısında ciddi oranda erimiş, reel alım gücünü kaybetmiştir. Geçmişte bir kurbanlık alınabilen bayram ikramiyesiyle bugün sadece 4 kilo et veya 3 kilo baklava alınabiliyorsa ortada büyük bir sorun var demektir” ifadelerini kullandı. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Korkmaz Tedik Antalya’da anıldı: Demokrasi ve eşitlik mücadelesinde yaşayacak

SONRAKİ HABER

Orman yangınlarının yüzde 5'i enerji nakil hattı kaynaklı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa