22 Haziran 2024 14:41

Özgür Özel: İktidarın yükünü sırtlanmayız

İktidar ile “normalleşme” görüşmelerini sürdüren CHP’nin yarınki durağı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olacak.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP heyetinin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yapacağı ziyarete dair "Pazartesi soracağız Mehmet Şimşek'e, önceliğin vatandaş mı, yandaş mı?" dedi. Özel, CHP'nin 30 Haziran'da Kocaeli'nde 'Geçinemiyoruz Mitingi' yapacaklarını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Malatya'nın Yazıhan ilçesinde halka hitap etti. Depremzedelerin hala sokakta olduğunu belirten Özel, "On aileden dokuzu ya çadırda ya da konteynerde ya da barınamadı gitti, gurbette. Ama seçim için oy isteyenler, şimdi bir buçuk yılda yüzde 6’sını yaptılar. Büyük bir belirsizlik, büyük bir haksızlık var. Şunu görüyoruz ki bu ay son kez kira yardımı yapıyorlar. ‘Arttırın yeniden uzatın’ dedik. ‘Ekonomi kötü, para bulamayız, kira yardımı bitti’ diyorlar. Eğer bu 10 ildeki söz verip de açıkta bıraktığınız 650 bin konut, milyonlarca kişiyi kira yardımsız bırakırsanız, size buradan söz veriyorum, eğer mücadele etmek isterlerse, Türkiye’nin en büyük direnişini bu kira yardımı için başlatacağım. Hem evi yapmayacaksın, hem de kirayı unutacaksın. Milleti çadırlarda, konteynerlerde yıllarca bırakacaksın. Öyle yağma yok. Sana depremzedeyi ezdirmeyiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapılacak görüşmeye ilişkin de konuşan Özel, "Pazartesi soracağız Mehmet Şimşek'e, önceliğin vatandaş mı, yandaş mı?" dedi.

Konuşmasında, kayısı üreticilerinin sorunlarını da gündeme taşıyan Özel, 30 Haziran'da Kocaeli'nde 'Geçinemiyoruz Mitingi' yapacaklarını duyurarak, mitinge katılım çağrısı yaptı.

TÜRKGÜN'ÜN GAZETECİLERİ HEDEF ALMASINA TEPKİ

Normalleşme tartışmalarına da yanıt veren Özel, "22 yıllık AKP iktidarının yükünü sırtlanacak halimiz yok, yanlışına doğru diyecek halimiz yok" dedi.

Özel daha sonra Malatya’da Rönesans Konteyner Kenti ziyaret etti. Ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Özel, Türkgün gazetesinin gazetecileri hedef göstermesine ilişkin soruya şu yanıtı verdi: "4 gazeteci bizim yaptığımız gibi bu konuları konuşuyor. Türkgün gazetesi hedef gösteriyor, olmadık şekilde. Siyasette olmaması gereken bir şey. Bahçeli’ye bütün Türkiye’nin huzuru için bir kez daha sesleniyorum. Bu partinin içinde bazıları var, genellemek istemiyoruz. Ama bu partinin bir evladı öldürülüyor. 2 isim var. 2 isimle ilgili iki şey var. Bütün kamuoyu bu kişilerin de bilgisine başvurulmasını, bağlantılı kişilerin sorgulamaya dahil edilmesini istiyor. Bu ikisinden bu parti yaka silkiyor. Bu ikisini ikisinden başka savunan var mı? Ya birbirlerini ya kendilerini savunuyorlar. Bu ikisinin durumu Türkiye’de vicdanları sızlatıyor. Her şeyin altından çıkıyorlar. Dün Kayseri’de bir seçimi kaba kuvvetle iptal ettirmeye uğraşanlar... Vatandaştan demokrasi tokadı yediler. Yine tokat yediler, hazmetmediler. Olmadık işler oluyor. Gerilim tırmanmasın. Ben MHP’nin Grup Başkanvekilini arattırmışım. ‘Devlet Bey ile konuşun bu gerilimi tırmandırmayalım. Ben bizim tarafta intikam almak yok. Karşı saldırı, hedef gösterme yok’ demişim. Adamlar dünya kadar hakaret ediyorlar. Bu gücü nereden alıyorlar? Bunları bu siyasetten birilerinin temizlemesi lazım. Bu da Devlet Bey’e düşer. MHP’nin tümünü içerdeki bir odaktan ayrı değerlendiriyoruz. O odak normalleşmeye karşı. Normal bir Türkiye’de vücut bulamaz. Onlar siyasetçi değil başka bir şeyler.” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TGC, 4 gazeteciyi hedef gösteren Türkgün'ü kınadı

SONRAKİ HABER

DBP ve DEM Parti yangın bölgesinde: Afet bölgesi ilan edilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa