23 Haziran 2024 10:43

DEM Parti’den Kayyum atamasına karşı İstanbul'dan Hakkari’ye “İradeye Saygı Yürüyüşü”

DEM Parti, Hakkari’ye kayyum atanmasına karşı 30 Haziran'da İstanbul'dan Hakkari’ye "İradeye Saygı Yürüyüşü" başlatacak. Yürüyüşün yanı sıra her kentte eylemler yapılacak.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Hakkari’ye kayyum atanmasına karşı yeni eylem planı çıkardı. Hakkari Belediyesi'ne 3 Haziran'da atanan kayyuma karşı başta Hakkari olmak üzere onlarca kentte nöbet eylemleri başlatan DEM Parti, 13 Haziran'da Hakkari’de düzenlenen mitingten sonra kayyuma karşı eylem ve etkinlikleri büyütme kararı aldı. "Kayyum Gaspına Karşı Yeni Eylem Planı" adı altında Hakkari’den İstanbul'a kadar direniş daha da büyütülecek.

HAKKARİ VE İSTANBUL'DA NÖBET EYLEMLERİ

3 Haziran kayyum atanmasından sonra başlatılan nöbet eylemleri iki kentte sürecek. Hakkari ve İstanbul'da devam edecek olan nöbet eylemleri her gün yapılacak. Hakkari’deki nöbet eylemine, her gün gruplar şeklinde katılım olacak. İl ve ilçelerden oluşan heyetler Hakkari’deki nöbete katılacak, iki gün kentte kalarak, halk ziyaretlerinde bulunacak. Nöbetlere, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri de katılacak.

HER KENTTE KAYYUM KARŞITI EYLEM

Kayyum protestoları sadece Hakkari ve İstanbul kentleriyle sınırlı olmayacak. İki kenttin dışında tüm kentlerde nöbet eylemleri yerine haftada bir gün kitlesel nöbet, yürüyüş, eylem ve etkinlikler yapılacak. Şimdiye kadar belediyeler önünde yapılan eylemler başka merkezi yerlere taşınacak.

HAKKARİ SEÇİLMİŞLERİ HEYETİ

Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıdık Akış'ın tutuklanmasından sonra toplanan belediye meclisi, işletilmeyen hukuku ve kanunu işleterek, başkanvekili seçmişti. Hakkari’de belediye eş başkanı ve meclis üyelerinin yer aldığı bir heyet oluşturularak, kayyım gaspına karşı Ankara ve İstanbul'da bir dizi ziyaretlerde bulunacak. Siyasi partiler ve kitle örgütleriyle görüşecek olan heyet, 27-28 Haziran'da Ankara’da olacak, 29 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek mitinge katılacak, 30 Haziran ve 1 Temmuz'da da İstanbul’da temaslarda bulunacak.

“İRADEYE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ”

DEM Parti, kayyuma karşı büyük bir yürüyüş düzenleyecek. İstanbul'da 30 Haziran'da startı verilecek “İradeye Saygı Yürüyüşü” Hakkari’de tamamlanacak. İstanbul'da kitlesel uğurlanacak yürüyüşçülere her kentte yeni katılımlar olacak. 10 kişilik İstanbul yürüyüş grubuna, Kocaeli, Bursa, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Manisa, Antalya, Ankara, Konya, Eskişehir, Kayseri, Adana, Mersin ve Hatay'da 3-5 kişilik gruplar dahil olacak.

 Yürüyüşe Kürt kentlerinden katılım daha fazla olacak ve kitlesel uğurlamalar yapılacak.Antep, Malatya, Maraş, Adıyaman, Urfa, Batman, Diyarbakır, Siirt, Bingöl, Dersîm, Elazığ, Mardin, Şırnak, Kars, Ardahan, Igdır, Erzurum, Ağrı, Bitlis ve Muş 5-10 kişilik gruplar yürüyüşe dahil olacak ve yürüyüşçüler 3 Temmuz'da Van'da buluşacak.

 6 GÜNLÜK YÜRÜYÜŞ

“İradeye Saygı Yürüyüşü”ne katılanlar, buradan kitlesel bir şekilde Hakkari’ye uğurlanacak. Yürüyüşçüler, 196 kilometre boyunca yürüyecek. Yürüyüşün 6 gün sürmesi bekleniyor. Yürüyüş güzergahında bulunan yerleşim yerlerinde halk buluşmaları da gerçekleştirilecek. Tüm kentlerden kitle örgütlerinden isimlerin de yürüyüşe katılacağı öğrenildi.  (MA)

ÖNCEKİ HABER

Hava sıcaklıkları 6 ilde 40 derecenin üzerine çıkacak

SONRAKİ HABER

Bakırköy'de hastane bahçesinde silahlı kavga: 4 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa