23 Haziran 2024 14:44

İsrailli bakan ABD’ye gidiyor: Her türlü eyleme hazırız

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Washington’da ABD Savunma Bakanı Austin, CIA Direktörü Burns ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile görüşmesi bekleniyor.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze saldırılarını ve Hizbullah ile tırmanan gerilimi görüşmek üzere Washington’a gidiyor.

Gallant, mevkidaşı Lloyd Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşeceğini söylediği Washington’a hareket etmeden önce yaptığı açıklamada “Gazze, Lübnan ve daha birçok bölgede gerekli olabilecek her türlü eyleme hazırız” dedi. Gallant, ayrıca “Gazze’de C aşamasına geçiş büyük önem taşıyor. Bu geçişi ABD’li yetkililerle görüşeceğim, bunun nasıl ek şeyler sağlayabileceğini ve bu konuda da ABD ile yakın iş birliği yapacağımızı biliyorum” ifadelerini kullandı.

NETANYAHU: ABD'DEN SİLAH SEVKİYATINDA DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da haftalık kabine toplantısında, ABD’den İsrail’e silah sevkiyatına ilişkin açıklamada bulundu. ABD’den İsrail’e silah sevkiyatının 4 ay önce “dramatik bir düşüş” yaşadığını belirterek, belirli parçalar dışında silahların büyük kısmının ulaşmadığını iddia etti. ABD’li yetkililerle yaptıkları görüşmelerde sevkiyatın hızlandırılması için defalarca çağrıda bulunduklarını ancak "temel durumun değişmediğini” söyleyen Netanyahu, “Belirli parçalar azar azar ulaştı ancak silahların büyük kısmı geride kaldı (ulaşmadı).” dedi. Netanyahu, salı günü de ABD'yi ülkesine silah sevkiyatı yapmayı reddetmekle suçladığı bir video paylaşmıştı. İsrail Başbakanlık Ofisi çarşamba günü, ABD'nin İsrail Büyükelçisi Jack Lew’in Netanyahu'ya, mühimmat ve silahların İsrail'e teslim edilme sürecinde olduğunu söylediğini aktarmıştı.

Öte yandan Lübnan’daki Hizbullah Hareketi, sınır yakınlarında yer alan İsrail ordusuna ait Beyt Hilal Kışlası’ndaki Sehel taburuna ait karargahın vurulduğunu, ölü ve yararlılar olduğunu bildirdi. Saldırıda İsrail ordusundan ölen ve yarananlar olduğu kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Fındık fiyatı maliyete ve enflasyona göre belirlenmeli

SONRAKİ HABER

Aynı bölgede 2023'te çıkan yangında DEDAŞ kusurlu bulunmuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa