23 Haziran 2024 14:53

Gazze'de can kaybı 37 bin 598'e yükseldi

İsrail'in 261 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 37 bin 598'e çıktı. İsrail güçlerinin son 24 saatteki saldırılarında 47 kişi hayatını kaybetti, 121 kişi yaralandı.

Fotoğraf: Abed Rahim Khatib/AA

Paylaş

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 47 artarak 37 bin 598'e yükseldi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 261 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 4 katliam gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 47 Filistinlinin daha yaşamını yitirdiği, 121'inin yaralandığı belirtildi. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 37 bin 598'e, yaralı sayısının 86 bin 32'e yükseldiği kaydedildi.

UNRWA'YA BAĞLI EĞİTİM KURUMUNA SALDIRI: 4 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) bağlı bir mesleki eğitim akademisini bombalaması sonucu en az 4 Filistinli hayatını kaybetti. Bombardıman nedeniyle binanın dış duvarının tamamen yıkıldığı, büyük bölümünün de hasar gördüğü aktarıldı.

BM: İSRAİL GAZZE'DEKİ OKULLARIN YÜZDE 69'UNU VURDU

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde zorla yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı okulların yüzde 69’unu vurduğunu duyurdu. UNRWA’nın X hesabından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’de Filistinlilerin sığındığı okullara yönelik saldırılarına ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, Gazze Şeridi’nde zorla yerinden edilmiş ailelerin sığındığı okul binalarının yüzde 69’unun doğrudan vurulduğu ya da hasar gördüğü belirtildi. Uluslararası insancıl hukukun açıkça görmezden gelinmesine son verilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, Gazze’de derhal ateşkese ihtiyaç olduğu vurgulandı.

TEL AVİV'DE NETAHYAHU'NUN İSTİFASIYLA TALEBİYLE EYLEM

İsraillilerin Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin geri getirilmesi ve Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası talebiyle ülke genelinde düzenlediği eylemler cumartesi günü de devam etti. Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı önünde toplanan binlerce kişi, ellerinde İsrail bayrakları ve Netanyahu ve hükümetindeki siyasetçiler aleyhinde pankart, afiş ve dövizler taşıdı. 

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Aynı bölgede 2023'te çıkan yangında DEDAŞ kusurlu bulunmuştu

SONRAKİ HABER

Mardin’de 4 noktada çıkan yangınlar söndürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa