24 Haziran 2024 11:17

Yunanistan'da süper lüks yattan atılan hava fişekle orman yandı: 13 kişi tutuklandı

Yunanistan'da süper lüks yattan havai fişek atılması nedeniyle yanmasına dair soruşturmada 13 mürettabat tutuklandı. Yatın Kazak turistlerce 299 bin dolara kiralandığı ortaya çıktı.

Arşiv | Fotoğraf: Costas Baltas/AA

Paylaş

Yunanistan'ın İdra adasındaki tek çam ormanının bir yattan havai fişek atılması nedeniyle yanmasına ilişkin gözaltına alınan 13 mürettebat tutuklandı. Yunan medyası, 53 metrelik yatın Kazak turistler tarafından 299 bin dolara kiralandığını yazdı.

Yunanistan'ın en turistik adalarından İdra'da (Hydra), bir yattan atılan havai fişeklerin yangın çıkararak adadaki tek çam ormanının yanmasına yol açması ile ilgili soruşturma tamamlandı. 13 mürettebat tutuklanırken, havai fişek atılan 53 metre uzunluğundaki süper lüks yatın Kazak turistler tarafından bir haftalığına 299 bin dolar karşılığında kiralandığı ortaya çıktı.

ANA ajansının haberine göre savcılık dün görülen ilk duruşmada, mürettebatın kundakçılık suçlamasıyla yargılanmasını talep etti. Pire'deki mahkemeye mürettebatın yanı sıra Kazak turistler de getirildi.

Yunanistan İklim Koruma ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias da, dava ile ilgili basına yaptığı açıklamada "Savcılık, yata el konmasını da talep etti" dedi. Kikilias, şüphelilerin ifadelerinin tamamlanmasının beklendiğini ekledi.

1200 HEKTAR YANDI

Söz konusu yangın cuma akşamı, genelde kayalık olan İdra adasının Bisti beldesinde, erişimin zor olduğu ve karayoluyla gidilemeyen bir noktada çıkmıştı. Bakan Kikilias yangında yaklaşık 1200 hektar ormanlık alanın yandığını söyledi.

Adanın Belediye Başkanı Giorgos Koukoudakis, kamu davasının sonuçlanması sonrası şüphelilerin suçlu bulunması halinde kendilerinin de tazminat talep edeceklerini söyledi. Koukoudakis, "Çok güzel bir çam ormanı yok oldu ve söz konusu gecede, rüzgar nedeniyle havai fişek kullanmak yasaktı. Bunları atmak tam bir sorumsuzluk" dedi. (DIŞ HABERLER)

Evrensel aboneliği, üniversitelilere yüzde 50 indirimli
ÖNCEKİ HABER

İmalat sanayi kapasite kullanım oranı 0,4 puan düştü

SONRAKİ HABER

CHP'li Gürer: Sırada aşar vergisi mi var?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa