24 Haziran 2024 13:15

Filistinli çocuğu boğmaya çalışan Teksaslı kadın yargılanıyor 

Teksaslı bir kadın, üç yaşındaki Filistinli kız çocuğunu boğmaya çalışması ile ilgili "cinayete teşebbüs" suçlamasıyla yargılanacak.

Elizabeth Wolf |  Fotoğraf: Euless Police Department

Paylaş

Teksaslı bir kadın üç yaşındaki Filistinli bir kız çocuğunu boğmaya çalıştı. Çocuk annesi tarafından kurtarılırken sanık cinayete teşebbüsle yargılanıyor.

Teksas’ın Euless kentinde 19 Mayıs'ta meydana gelen olayda, 42 yaşındaki Elizabeth Wolf adlı sanık, kız çocuğuna ailesinin apartman kompleksindeki yüzme havuzunda saldırdı. Çocuğun annesi ve altı yaşındaki erkek kardeşi de olay yerindeydi.

İnsan hakları savunucuları olayı “ırkçı” olarak nitelendiriliyor. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) ABD makamlarını olayın “nefret suçu” suçu olarak kabul edilmesi çağrısı yaptı.

Yargılamanın başlaması üzerine CAIR tarafından yapılan açıklamada, “Başörtüsü takan ve mütevazı mayolar giyen anne Bayan H, beyaz Amerikalı bir kadın havuz alanına girdiğinde havuzun sığ kısmında çocuklarını izliyordu” denildi. “Saldırganın anneye ırkçı sorgulamalarla yaklaştığı, ardından yüzme havuzuna atladığı ve çocukları boğmak amacıyla havuzun derin ucuna doğru sürüklediği bildirildi” denilen açıklamada, bunun ardından annenin çocuklarını kurtarmak için havuza atladığını, Wolf'un da başörtüsünü yırtarak karşılık verdiğini söyledi.

CAIR açıklamasında annenin “Biz Amerikan vatandaşıyız, aslen Filistinliyiz ve çocuklarımla birlikte kendimi güvende hissetmek için nereye gideceğimi bilmiyorum. Ülkem bir savaşla karşı karşıya ve biz de burada bu nefretle karşı karşıyayız. Kızım travma geçiriyor; ne zaman dairenin kapısını açsam kaçıp saklanıyor ve bana kadının gelip kafasını tekrar suya sokmasından korktuğunu söylüyor” sözleri de aktarıldı.

Euless'ten Teksas Temsilciler Meclisi üyesi Salman Bhojani ise olay karşısında “dehşete düştüğünü” söyledi. El Cezire’nin haberine göre “Kasabamda meydana geldiği iddia edilen bu ırkçı ve İslamofobik olay karşısında şok oldum ve dehşete düştüm. Nefretin Euless'te, 92. Bölge'de ya da büyük eyaletimizin herhangi bir yerinde yeri yoktur” dedi.

Öte yandan CAIR’in açıklamasına göre, örgüt, geçen yılın son üç ayında 3 bin 578 önyargı ve ayrımcılık şikayeti aldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İBB Başkanı İmamoğlu, Adalıların karşı çıktığı minibüsleri savundu

SONRAKİ HABER

Tekirdağ'da 180 dönüm ekili buğday yandı; 3 işçi dumandan etkilendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa