24 Haziran 2024 16:22

EMEP: 10 Ekim Katliamı'nın aydınlatılması, demokrasi mücadelesi için önemli

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, 26 Haziran'da görülecek 10 Ekim Davasının karar duruşması için tüm demokrasi güçlerine katılım çağrısı yaptı.

Görsel: EMEP

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamının davasının karar duruşması 26 Haziran 2024 Çarşamba günü Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, duruşmaya katılım çağrısı yaparak, “10 Ekim davasının aydınlatılması, demokrasi mücadelesinin önemli bir ayağı olacaktır” dedi.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı önünde, barış talebiyle bir araya gelenlere karşı IŞİD tarafından gerçekleştirilen ülkenin en büyük katliamına dair görülecek duruşma öncesi Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan açıklama yaptı. Duruşma için demokrasi güçlerine katılım çağrısı yapan Aslan, “10 Ekim saldırısı, IŞİD tarafından öncesinde gerçekleştirilen katliamların bir devamı olarak, AKP iktidarının Suriye politikasının da dolaysız sonucuydu. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun, 10 Ekim Katliamı’nın ardından yaptığı, ‘Türkiye'de bulunan canlı bombaların isim listesi elimizde, ancak eylem yapılmadıkça tutuklayamıyoruz’ açıklaması hâlâ hafızalarda. Devletin bilgisine sahip olduğu IŞİD militanları, haklarındaki istihbarata rağmen eylemlerini gerçekleştirene kadar kendilerine dokunulmamasının rahatlığıyla hareket ettiler” diyerek sözlerine başladı.

“BU DAVADA İKTİDARIN GÖLGESİ VAR”

Ailelerin ve avukatlarının kararlı mücadelesi olmasaydı, 10 Ekim Davası boyunca yargılanıp ceza alanların sayısının en alt düzeyde kalacağını vurgulayan Aslan, “Dava dosyasına giren birçok delil, avukatların çabasıyla o dosyaya girdi. Israrlı taleplere rağmen kamu görevlilerinin yargılanmasının engellenmesi, bu dava üzerindeki iktidar gölgesinin açık bir göstergesiydi. 10 Ekim katliamının tüm bağlantılarıyla aydınlanması ve sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin, siyasilerin yargılanarak cezalandırılması, ülkedeki barış ve demokrasi mücadelesi açısından da büyük önem taşıyor” dedi.

DURUŞMAYA KATILIM ÇAĞRISI

Kürt siyasetçilerin ağır cezalara mahkûm edildiği Kobane davasının da, iktidarın IŞİD’e dair politikasını gösterdiğini ifade eden Aslan, “10 Ekim Katliamı’nın, yaklaşık 9 yıldır süren adalet mücadelesine rağmen, bir sis perdesiyle sonlandırılması devletin dahli ve iktidarın sorumluluğunun itirafı anlamına gelecektir. 10 Ekim davasının aydınlatılması, demokrasi mücadelesinin önemli bir ayağı olacaktır” diye konuştu.

Son olarak duruşmaya katılımın önemli olduğunu vurgulayan Aslan, “Partimiz, gerçek bir yargılama ile katliamda dahli olan tüm sorumluların hesap vermesi, yargılanması talebinin takipçisi olmaya, tüm demokrasi güçlerini davaya katılmaya davet ediyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İran seçimlerinde "ön yargı" değil, gerçek tablo

SONRAKİ HABER

'Hayata Dönüş Operasyonu' kararı alan 3 isim hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa