24 Haziran 2024 22:56

Nöbet eyleminin 17. günü: Kayyum politikaları ekolojik saldırılardan bağımsız değil

Şişhane Meydanı’nda devam eden nöbet eyleminde Diyarbakır ve Mardin’de çıkan yangınlar hatırlatılarak kayyum politikaları ile doğaya yönelik saldırıların birbirinden bağımsız olmadığı belirtildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hakkari Belediyesine kayyum atanmasına karşı İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından Beyoğlu’nda bulunan Şişhane Meydanı’nda başlatılan nöbet eylemi, 17’nci gününde devam etti. Katılanların “Kayyum defol” yazılı tişörtlerini giydiği nöbet eyleminde, "Taksim Hakkari bizim, kayyım defol” yazılı pankart açılarak, “Kayyım gidecek biz kalacağız”, “Bijî berxwedana Colêmerg’ê”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Eylemde ilk sözü Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ekoloji Meclisi Eş Sözcüsü İbrahim Akın aldı. Akın, Diyarbakır ve Mardin arasındaki bölgede çıkan yangınlarda devlet kurumlarının sorumluluğuna dikkati çekerek bunun bir ekolojik kırım olduğunu ifade etti. Akın, “Bu sorumsuz devlet anlayışının yarattığı sonuçlar ortada, 66 kilometre alanının yanmasına ve binlerce insanımızın orada yaralanmasına sebep oldu. İnsanlarımızın hayvanlarını, topraklarını, yeraltı sularını resmen işgal etmelerini kınıyoruz” diye konuştu.

‘MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’

Ardından DEM Parti Gaziosmanpaşa İlçe Eş Başkanı Rukiye Adıgüzel söz aldı. Adıgüzel, 17 gündür nöbet eylemini coşkuyla sürdürdüklerini belirterek, “Buraya bayrama gider gibi geliyoruz. İnsan olmanın en önemli özelliği düşünmek, düşündüğünü ifade etmek emeğine, geleceğine, iradesine sahip çıkmak. Bu coğrafyaya barışı, eşitliği, demokrasiyi getirene kadar her alanda her şekilde mücadelemiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

"KAYYUM DEVLET POLİTİKASI"

Son olarak Yeşil Sol Parti MYK üyesi Naci Sönmez söz aldı. Sönmez, kayyum politikalarının yeni bir uygulama olmadığına dikkati çekerek, “1979’da Batman’da seçilen belediye başkanı 30 gün sonra katledilmiştir, yine Fatsa’da halk oylarıyla seçilmiş siyaseti toplumla buluşturan Terzi Fikri hapishanelerde öldürülmüştür” diye konuştu. Akın, buna karşı mücadelenin de devam edeceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından eylem sloganlarla son buldu. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Hayatta yolunu bulmak için felsefe ve soyutlamanın rolü

SONRAKİ HABER

LGS yeteneği değil dikkati ölçüyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa