26 Haziran 2024 13:45
/
Güncelleme: 17:33

Feyza Gizligider RTÜK'te daire başkanı oldu

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in eşi Feyza Gizligider’in RTÜK'te daire başkanı olduğunu yazdı.

Feyza Gizligider RTÜK'te daire başkanı oldu

Fotoğraf: TRT Çocuk Medyası Konferansı Yotube hesabından alınmıştır

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü “Cemaatten dair başkanlığına” başlıklı köşe yazısında, Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in Pensilvanya'da Fethullah Gülen'le fotoğraf çektirdiğini, eşi Feyza Gizligider'in ise yüksek lisans tezinde Zaman gazetesine övgülerde bulunduğunu yazdı.

Feyza Gizligider’in RTÜK'te daire başkanı olduğunu belirten Pehlivan, şu ifadelere yer verdi;

“RTÜK Üst Kurul toplantısına gündem dışı şekilde bir teklif geldi. Neymiş? “Bakan yardımcısının öğretmen eşini RTÜK’te daire başkanı yapalım!”

Heyhat! MHP’li üye toplantıda olmadığından, oylama sonucu eşit çıktı. Yani bu nedenle “acil” teklif hayata geçirilmedi.

Ama belli ki iktidar baskıyı çoğalttı, başkan da direnemedi ve aynı atama yine gündeme geldi.

Sonuç ne mi oldu? Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’in öğretmen eşi Feyza Gizligider, RTÜK’te strateji geliştirme dairesi başkanı oldu. Ne RTÜK’müş arkadaş!” (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Türk-İş ve Hak-İş’in üç genel başkan yardımcısı, 600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşme görüşmeleri için önümüzdeki hafta Çalışma Bakanlığına sunmak üzere zam talebini belirledi. Ancak zam oranı açıklanmadı. Pazarlığı yapılacak rakamdan haberi olmayan işçiler tepkili: “Neyi kimden gizliyorsunuz, taslağı açıklayın.”

22 bin 131 TL Türk-İş'in belirlediği açlık sınırı

72 bin TL Türk-İş'in belirlediği yoksulluk sınırı

30 bin TL Kamu işçisinin ortalama ücreti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in tutukluluğuna yapılan itiraz "kaçma şüphesi" gerekçesiyle reddedildi.

Evrensel'i Takip Et