26 Haziran 2024 14:09

İzBB’de zabıtalar iş bıraktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde zabıta olarak çalışan emekçiler, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve toplu sözleşme hakları için iş bıraktı.

Fotoğraf: Tüm Bel-Sen

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta biriminde çalışan emekçiler, iş yerlerinde yaşadıkları sorunlara karşı iş bıraktı. Zabıtalar Gürçeşme Yerleşkesi’nde bulunan iş yerlerinde gerçekleştirdikleri eylemde, bir açıklama yayınlarken basın metnini ise zabıta emekçisi Ümit Dikme okudu. “İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Emekçileri olarak kentin huzur ve esenliği için gece-gündüz, bayram seyran demeden İzmir’imizin her noktasında görev yapmaktayız. Bizler mesleğimizin getirdiği birçok problemi aşa aşa görevimizi ifa ediyorken en büyük motivasyonumuz olan, toplu sözleşme ile güvence altına aldığımız maddi ve sosyal haklarımız idi. Ancak kamuoyunun da malumu olduğu üzere Belediye Başkanı eliyle toplu sözleşmemiz gasp edilmek istenmektedir” ifadeleri bulunan açıklamada belediye başkanının belediye emekçisi ile arasına emniyet güçlerini soktuğunu ve demokratik hakların engellenmek istediği belirtildi.

"YAPTIĞI HAREKETLER BİRBİRİYLE ÇELİŞMEKTEDİR"

Açıklamada “Ülkemizin imzaladığı uluslararası metinlerden çalışma hayatını düzenleyen İLO Sözleşmeleri ve 50 yılı aşan kamu emekçilerinin örgütlü mücadelesini görmezden gelen Cemil Tugay kısa süre önce belediyemizin resmi iletişim kanalları vasıtasıyla verdiği demeçte ‘Grevli Toplu Sözleşmeden yanayım’ ifadesini de ne çabuk unutmuştur. Yine daha dün, seçimden önce, 14 Mart Tarihinde Sendikamızı ziyarete gelip destek istediğinde imzalanacak toplu sözleşmenin çalışanların mevcut haklarını daha iyi hale getireceğinden bahsetmişken bugün, iktidarın dayattığı emekçileri yoksulluk sınırlarına çeken bir toplu sözleşmenin arkasına sığınmak istemektedir. Cemil Tugay'ın dün söyledikleriyle ile bugün yaptığı hareketler birbiriyle çelişmektedir” denildi.

"EMEKÇİLER BAYRAMA BOYNU BÜKÜK GİRDİ"

“Bu kentin ve yerel yönetimin tüm sorunlarını ve yükünü omuzlayan belediye emekçileri, toplu sözleşmeyle elde ettikleri 3 ikramiyeleri gasp edilmiş, yazılı metinde ‘yeni bir toplu sözleşme imzalanana dek eski toplu sözleşme yürürlükte kalır’ ibaresi göz ardı edilerek Sosyal Denge Tazminatları adeta yarı yarıya tırpanlanmış ve emekçiler bayrama boynu bükük girmiştir” ifadeleri kullanıldı. Son olarak belediye başkanının ifade ettiği ‘çalışanların haklarını daha iyi hale getirebilmek için toplu sözleşme masasına davet ediyorum’ söylemi belirtildi. Son olarak mücadeleye vurgu yapan zabıta emekçileri “Bizler, sınıf dayanışması bilinciyle tüm emekçilerin yüksek enflasyona yenik düşmeyecek, insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşam süreceği ücretlere ve sosyal haklara sahip olmasını istiyoruz. Ülkemizin, şehrimizin ve halkımızın sorunlarının çözümü için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üzerini temizlemek için suya giren fırın işçisi akıntıya kapılıp boğuldu

SONRAKİ HABER

CHP, Maden Kanunu’nun bazı maddelerinin iptali için AYM'ye başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa