26 Haziran 2024 15:56

Bir yangın daha elektrik hattından çıkmış

Diyarbakır’ın Yukarı Nasırlar kırsal mahallesinde DEDAŞ'ın elektrik hattından çıkan kıvılcımların neden olduğu yangın güvenlik kamerasına yansıdı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır ile Mardin sınırları arasında çıkan ve 15 kişinin hayatını kaybettiği yangınlar sonrası Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin (DEDAŞ) bakım ve onarımlarını yapmadığı elektrik hatları gündemde. DEDAŞ, 15 kişinin yaşamını yitirdiği elektrik hatlarından kaynaklandığını yalanladı. Ancak yapılan araştırma ve incelemelerde yangının DEDAŞ'ın hatlarından kaynaklandığı ortaya çıktı.  

23 Haziran'da Mardin’in Derik ilçesi Dumanlı kırsal mahallesine bağlı Hofî mezrasındaki yangının da elektrik hatlarından çıktığı öğrenildi. 30 dönümlük zeytin ve meyve ağaçlarının bulunduğu bahçede çıkan yangının elektrik hatlarından çıktığı an kameralara da yansıdı. 

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Yukarı Nasırlar kırsal mahallesinde de 20 Haziran'da çıkan yangının elektrik hatlarından kaynaklandığı ortaya çıktı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler, şiddetli rüzgar nedeniyle elektrik tellerinin birbirine çarpması sonucu ortaya çıkan kıvılcımlar arazideki ekinleri tutuşturuyor. 

(MA)

ÖNCEKİ HABER

"2023 yılında işkence nedeniyle 781 kişi başvuruda bulundu"

SONRAKİ HABER

İdris Baluken’e 3 yıl 9 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa