27 Haziran 2024 10:37

Narlıdere Demokrasi Platformu: Yaşanan istismar olayının takipçisi olacağız

Narlıdere'de yaşanan çocuk istismarı ile ilgili Narlıdere Demokrasi Platformu, yaşanan istismar olayının takipçisi olacağını açıkladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Geçtiğimiz günlerde Narlıdere'de yaşanan çocuk istismarı ile ilgili Narlıdere Demokrasi Platformu, Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Narlıdere-Balçova Ekmek ve Gül Dayanışma grubundan kadınlar da katıldı.

Açıklamayı okuyan platform sözcüsü Bülent Karakaş, "Yaşanan çocuk istismarının nedeninin ahlaki olduğu kadar, Narlıdere halkını rahatsız eden ve yıllardır varolagelen uyuşturucu bağımlılığının da etkisinin olduğunu düşünüyoruz" dedi.

“UYUŞTURUCU ÇETELERİYLE MÜCADELE EDİLSİN”

İstismar faillerinin çoğunun uyuşturucu alışverişi yapan kişiler olduğunu birçok mahalle sakini tarafından dile getirildiğini söyleyen Karakaş, "Bizler Narlıdere Demokrasi Platformu bileşenlerinin temsilcileri olarak yetkili kurumların uyuşturucu madde ticareti yapan kişiler ile ilgili yeteri kadar mücadele etmediğini düşünmekteyiz. Bu nedenle yetkili kurumlardan gençlerimizi zehirleyen bu kişi ve çetelerle daha sert ve daha ciddi mücadele etmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Son olarak Karakaş, "Narlıdere Demokrasi Platformu bileşenlerinin temsilcileri olarak; kolluk kuvvetlerine uyuşturucuya karşı mücadele edilmesi konusunda daha etkili tutum alması için çağrıda bulunuyoruz. Bu menfur olayın takipçisi olacağımızı buradan basına ve kamuoyuna ilan ediyoruz" diyerek açıklamayı sonlandırdı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

7 ilin milletvekili sayısı değişti

SONRAKİ HABER

İsrail ordusu, Cibaliya Mülteci Kampı'na ve sığınılan okula saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa