27 Haziran 2024 12:27

Balıkesir'de Müfredatı Geri Çekin Platformu kuruldu

Balıkesir’de demokratik kitle örgütleri “Laiklik ve bilim karşıtı müfredatı reddediyoruz” diyerek Müfredatı Geri Çekin Platformu kurdu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Balıkesir’de bir araya gelen çeşitli sendika, siyasi parti ve kitle örgütü Müfredatı Geri Çekin Platformu kurdu. 

Eğitim Sen, Büro Emekçileri Sendikası (BES), Kristal-İş, TÜMTİS, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Çağdaş Emekliler Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği, Emek Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi tarafından kurulan Müfredatı Geri Çekin Platformu basın açıklaması ile kuruluşunu duyurarak, “Laiklik ve bilim karşıtı müfredatı reddediyoruz” dedi.

“EĞİTİM POLİTİKALARINIZLA ÖĞRETMENLER İTİBARSIZ”

Müfredatın öğretmen odaklı olmadığını dile getiren Müfredatı Geri Çekin Platformu, “Öğretmenin daha çok inisiyatif alacağı model dediniz. Oysa öğretmenler 22 yıllık eğitim politikalarınız sonucunda son derece itibarsız duruma soktunuz. Şimdi de Milli Eğitim Akademisi ile çok ciddi mobbing altına alacağınız düzenlemeler yapıyorsunuz. Yarattığınız korku imparatorluğunda öğretmeni kendini ifade edemez duruma soktunuz” dedi.

“ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİ MEŞRULAŞTIRDINIZ”

Bakanın “Çağı yakalayan değil, çağın ötesinde insanlar yetiştirmemizde

rahatsızlar” dediği ifadelerin hatırlatıldığı açıklamada, “Her 5 çocuktan birinin, yani yüzde 20’sinin gün boyu okulda aç kaldığı, tuvaletlerden su içtiği, MESEM'lerde çocukların, sermayenin sömürüsüne ittiğiniz, çocuk işçiliğini bizzat bakanlığınız eliyle meşrulaştırdığınız ve çocukları eğitim alanın dışına ittiğiniz, böylelikle çocukların ölümüne sebep olduğunuz eğitim yaklaşımı ile mi çağı atlayacaksınız Sayın Bakan?​” diye tepki verildi.

“İDOLOJİK TASARLANAN BİR MÜFREDAT”

Müfredatın ülke ve çağın gerçekliğinin çok gerisinde olduğunu söyleyen Platform, “Bunu geri çekin katılımcı, kapsayıcı demokratik bir müfredat yapalım dedik. Ama bakan ne yaptı jet hızıyla süreçleri işletti. Sizin müfredatınız, bilim ve laiklik karşıtı ve tamamen ideolojik olarak tasarlanmış ve hazırlanmış bir müfredat. Siz insanların iyi inançlarını, siyasetin ve ticaretin alınır ve satılır birer aparatına dönüştürdünüz” dedi.

“BİLİM KARŞITI MÜFREDATINIZI REDDEDİYORUZ”

Müfredatı Geri Çekin Platformu son olarak şunları kaydetti: “Gelin, birlikte laik, demokratik, bilimsel yerel ve evrensel değerlere uygun olacak şekilde kapsayıcı, ayrımcı olmayan toplumu ve çocukları bölmeyen ve hepsinin üstün yararını, sağlığını ve geleceğini koruyan bir müfredat yapalım. Bu eylem bir uyarı eylemidir. Kendi siyasal ve ideolojik hedefleriniz doğrultusunda yaptığınız, laiklik ve bilim karşıtı müfredatı reddediyoruz ve geri çekin diyoruz.” (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meriç Demir Kahraman: 4,5 yaşındaki kızım ‘içeri atılmaktan’ korktuğunu söylüyor

SONRAKİ HABER

Eski Honduras Devlet Başkanı Hernandez ABD'de 45 yıl hapse çarptırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa