27 Haziran 2024 14:34
Son Güncellenme Tarihi: 27 Haziran 2024 15:18

Yeşilyurt hastanesinde doktorların darbedilmesi protesto edildi

Yeşilyurt’ta bulunan Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesinde iki hekimin darbedilmesini protesto eden sağlık emekçileri önerdikleri sağlıkta şiddet yasasının çıkmasını talep etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Yeşilyurt’ta bulunan Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Bölümünden Dr. Emrah Keskin ve Dr. Hazal Yaşar Çokyaman’ın hasta yakınları tarafından şiddete uğraması ile ilgili SES İşyeri Temsilciliği, Hep Sen, Hekim Birliği Sendikası ve İzmir Tabip Odası hastane bahçesinde açıklama yaptı.

Eylemde; yaklaşık bir yıldır bıçaklanma nedenli yoğun bakımda tedavi gören ve vefat eden hastanın yakınlarına bilgi veren doktorların, vefat edenin kuzeni olduğu ifade edilen kişi tarafından darbedildiği belirtildi. 

“HASTANEDE GÜVENLİK ZAAFİYETİ VAR”

Bilgilendirmenin yapıldığı alanda güvenlik kameralarının olmadığına da dikkat çekilerek, hastanede ciddi bir güvenlik zafiyetinin bulunduğu ifade edildi.

Hekim Birliği Sendikası adına konuşan Nihan Kızıltuğ Gençdağ, “Bu kadar vahim bir olayda ne yazık ki hastane yönetiminden hiçbir meslektaşımızın hekim arkadaşlarımızı aramaması bir o kadar düşündürücü ve üzücüdür. Şu saate kadar İl Sağlık Müdürlüğü’nden herhangi bir açıklama dahi yapılmamıştır. Bu da sağlıkta şiddetin idareciler tarafından ne kadar münferit bir olay olarak algılandığının acı bir göstergesidir” dedi.

SES 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Neşe Yayla Kandeyer, her geçen gün daha erişilmez hale gelen sağlık hizmetinin, çöken sağlık sisteminin sorumlusunun sağlık emekçileri olmadığını belirterek, “Hastalarımız da 150. hastamız olmaktan, nöbetimizin 30. saatinde ameliyat edilmekten, birkaç dakikada derdine çare bulamamaktan en az bizim kadar şikâyetçi” dedi.

“BU SİSTEMİ DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Sağlık emekçilerine yönelik şiddetin bir boyutunun da liyakatsiz yöneticilerin yaptığı mobbing ve baskı uygulamaları olduğunu belirten Kandeyer, “Önerdiğimiz sağlıkta şiddet yasasının tek bir virgülü dahi değiştirilmeden kabul edilmesini istiyoruz. Sağlık emek-meslek örgütleri ve uzmanlık derneklerinin önerileriyle güvenli çalışma alanları istiyoruz. Mesleklerimizi hedef gösteren tüm kitle iletişim araçlarının denetlenmesini istiyoruz. Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın hemen terk edilmesini istiyoruz” diyerek taleplerini sıraladı.

Kandeyer, “Örgütlülüğümüzden ve haklılığımızdan aldığımız güçle dönüştürmek için tüm inadımızla mücadele edeceğiz” dedi.

Hep Sen adına da konuşma yapılan eylemde, sık sık “Sağlıkta şiddet politiktir”, “Şiddet varsa hizmet yok”, “Sağlıkta dönüşüm ölüm getirir”, “Birleşe birlese kazanacağız” sloganları atıldı.

Ayrıca darp olayına şahit olduğunu ifade eden Fatma Elibol isimli bir hasta yakını söz alarak yapılanın çirkin olduğunu, doktorlara, sağlık çalışanlarına teşekkür edilmesi gerektiğini belirtti ve şiddet uygulayan kişilere öfkesini dile getirdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazze'de can kaybı 37 bin 765'e çıktı

SONRAKİ HABER

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Faiz oranı sabit kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa