27 Haziran 2024 14:47

Bayraklı Şehir Hastanesi'nde 7 işçi işten çıkarıldı

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde taşeron şirkete bağlı olarak çalışan sağlık işçilerinden 7’si işten atıldı. İşçiler yakın zamanda kötü çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı eylem yapmıştı.

Fotoğraf: Kıvılcım Eftelya/Evrensel

Paylaş

İzmir'de Bayraklı Şehir Hastanesi'nde, ISS firmasına bağlı olarak çalışan taşeron işçiler, düşük ücretler ve ağır çalışma koşullarına iki gün süren iş bırakma eylemi gerçekleştirmişti. Bu eylemin sonucunda ISS; ücret artışı yapmayacaklarını ancak çalışma koşullarını iyi hale getireceklerini, aynı zamanda da iki gündür yapılan eylem sonucunda işçilerin maaşının hem kesintisiz yatırılacağını hem de devamsızlık olarak sayılmayacağını açıklamıştı.

ISS'nin işçilerin görev yerlerine dönmesi açıklamasının ardından işçilerin büyük çoğunluğu bulundukları görev yerlerine dönerken bir kısmı görev yerlerine dönmedi. Ertesi sabah görevlerine yeniden başlayan işçilerden 7'si, başhekimlik tarafından çağırılarak ISS'nin açıklamasının ardından görev yerlerine dönmemeleri gerekçe gösterilerek tazminatsız olarak işlerine son verildi.

Hem devamsızlık hem de izin hakları bulunan işçiler duruma tepki gösterirken

başhekimliğin, firma işçileri işten çıkarsa da işe geri alacağı sözünü verdiğini ancak tutmadığını söyledi. Hizmet-İş Sendikası üyesi işçiler, sendikanın avukatının desteğiyle dava açacaklarının ve mücadelelerine devam edeceklerinin bilgisini verdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Faiz oranı sabit kaldı

SONRAKİ HABER

Hasta mahpus Şefik Esen yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa