27 Haziran 2024 16:54

İstanbul'da müvekkilleri ile görüşmek isteyen avukatlar darbedildi

Gözaltına alınan müvekkilleri hakkında bilgi almak isteyen iki avukat, polisler tarafından darp edildiklerini açıkladı.

Fotoğraf: Asopress

Paylaş

Asopress’in haberine göre, dün gece gözaltına alınan müvekkilleri hakkında bilgi almak için İstanbul Emniyeti Organize Şubeye giden avukat Bahtiyar Kandeğer ve Şehnaz Altunkaya, yaklaşık 15 polis tarafından dövüldü.

Meydana gelen olayı açtığı sosyal medya hesabı X (eski adıyla Twitter)’de paylaşan Kandeğer, yaşadıkları anın çekildiği cep telefonuna el konulduğunu belirtti. Öte yandan avukat Şehnaz Altunkaya’nın içerisinde parasının da olduğu cüzdanı kaybolduğu belirtildi. Kandeğer, suç duyurusunda bulunduğunu belirterek meslektaşlarını benzer saldırılara karşı mücadeleye çağırdı.

“MÜVEKKİLLERİMİZLE GÖRÜŞMEK İSTERKEN SALDIRIYA UĞRADIK”

Kandeğer yaşadıkları darp olayını sosyal medya hesabından paylaşarak, “27.06.2024 saat 01.00 sıralarında İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubede bulunan polisler tarafından öldüresiye dövüldüm. Kafamı yere bırakıp 2-3 kişi beni tutarken yaklaşık 10 kişi ise beni darp etti. Uğradığım saldırı sonrası çekmiş olduğum fotoğraflar... Neden saldırıya uğradık? Bağcılar Kirazlı Mahallesinden alındığı söylenen iki müvekkilimiz için Av. Şehnaz Altunkaya ile beraber emniyete gittik. Şahısların nezarette olduğu 15 dakika beklememiz ve görüştüreceklerini söylediler. Fakat zaman geçmesine rağmen görüştürmediler” diye anlattı.

Müvekkilin neden getirildiğinin açıklanmadığını belirten Kandemir, “Müvekkilin neden getirildiği hususu açıklanmadı. Tamamen keyfi bir şekilde bizleri orada bekletmek istediler. Bu konuşma ve tartışmalar esnasında meslektaşımız Av.Şehnaz Altunkaya durumu kayıt altında tutmak amacıyla görüntü çekmekteydi. Aniden içeriye giren 6-7 kişilik bir grup hiç konuşmadan direkt bizleri tartaklamaya dövmeye ve zorla dışarı çıkarmaya çalıştılar. Bu şiddet eylemleri ilk önce kadın avukat meslektaşımız Şehnaz Altunkaya'ya yönelik oldu. Kendisini içeride kameraların önünde yere atıp tekmelediler dövdüler. Ayrıca polisler bu esnada beni de darp edip dışarı çıkarmaya çalıştılar.  Kameranın görmediği alanda 4 polis beni döverek aşağıya indirdiler” diye belirtti.

“VATAN EMNİYETİN ZORBALIĞINA KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI”

Çağlayan Adliyesinde şikayette bulunacağını söyleyen Kandemir, “Tüm avukat meslektaşlarımın bizim şahsımız özelinde Vatan Emniyetinin kronikleşmiş zorbalığına ve yasadışı örgütlenmesine karşı mücadeleye çağırıyorum. Vatan emniyette oluşan bu zorba ve hukuksuz düzene karşı çıkan her meslektaşımızın benzer saldırılara maruz kaldığını biliyorum. Ama artık yeter. Dün gece kafama aldığım darbelerin tamamı öldürücü idi. Ölmemiş olmam mucizedir. Yarın siz de aynı şiddete maruz kalmayın” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye-Çekya maçı sonrası kutlamalarda bir kişi öldü

SONRAKİ HABER

Eşini silahla vuran Erol G. ikinci duruşmada tahliye edildi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa