27 Haziran 2024 22:34

Slovakya'da yolcu treni çarpıştı: 5 ölü, 5 yaralı

Çekya'nın başkenti Prag'dan Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye giden tren Slovakya'da otobüsle çarpıştı. İlk belirlemelere göre kazada 5 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı.

Fotoğraf: Wiktor Szymanowicz/AA

Paylaş

Slovakya'da bir trenin otobüsle çarpışması sonucu en az beş kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Trende en az 100 yolcunun bulunduğu belirtilirken 5 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Yetkililer, trenin Çekya'nın başkenti Prag'dan Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye giderken Slovakya'nın güneyinde bir demiryolu geçidinde bir otobüsle çarpıştığını bildirdi.

Slovakya Acil Tıbbi Kurtarma Servisi Operasyon Merkezi, çarpışması sonucu en az beş kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Kaza bölgesine beş ambulans ve iki helikopter sevk edildi.

Polis ve Slovak demiryolu şirketi ZSSK, kazanın Nove Zamky kasabasında yerel saatle 17:00 civarında meydana geldiğini aktardı.

Kaza yerinden gelen görüntülerde trenin motorunun yandığı görüldü. Demiryolu yetkilileri, otobüsün kazada ağır hasar aldığını söyledi.

Slovakya İçişleri Bakanı Matus Sutai Estok'un kaza mahalline gittiği aktarıldı.

Öte yandan Slovakya'nın başkenti Bratislava ile Budapeşte'yi birbirine bağlayan ana tren yolu bir sonraki duyuruya kadar kapatıldı. (DIŞ HABERLER)

Euro 2024
ÖNCEKİ HABER

Bahçelievler'de kısmen çöken binanın arkasındaki iki yapı tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Bayır-Deştin köylüleri: 30 yıldır olduğu gibi; dostlar arasında doğanın tarafındayız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...