28 Haziran 2024 11:26
Son Güncellenme Tarihi: 28 Haziran 2024 13:51

İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor: Çok sayıda ölü var

İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kentinde iki evi ve Refah'ta Filistinlilerin çadırlarını hedef aldı. Saldırıların ardından çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Hassan Najjar

Paylaş

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda aralarında bir çocuk ve kadının bulunduğu 4 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kentinde iki eve hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda biri çocuk biri kadın 4 kişi hayatını kaybetti; aralarında çocukların da olduğu bazı Filistinliler yaralandı.

REFAH'TA ÇADIRLARA DA SALDIRI 

İsrail ordusu, Refah'ın batısındaki El-Mevasi bölgesinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını da vurdu.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, El-Mevasi bölgesine düzenlenen saldırıda 11 Filistinli hayatını kaybetti, 40'ın üzerinde Filistinli de yaralandı.

Saldırıların devam ettiği ve İsrail ordusunun bölge çevresinde toprak barikatlar kurduğu aktarıldı.

Altyapı, kanalizasyon ağları, elektrik hatları, iletişim ağları ve internetten de yoksun olan bölgede, yerinden edilmiş Filistinliler, oldukça zor şartlar altında yaşamaya çalışıyor. Evlerini terk edip bu bölgeye sığınan insanlar, su, gıda, temizlik ve sağlık hizmetleri konusunda büyük yoksunluk yaşıyor

İsrail tüm uluslarararı tepkilere rağmen Gazze Şeridi'nde sivilleri hedef almaya devam ediyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 765 Filistinlinin öldüğü, 86 bin 429 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail'in Gazze'de iki evi hedef alması sonucu biri çocuk 4 kişi öldü. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Kenya’da hükümetin geri adımı protestoları durdurmadı: Talep istifa

SONRAKİ HABER

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri hekimlik andı sansürünü tanımadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa