28 Haziran 2024 12:54

Tunceli Valiliğinin trafiği kapatmasına EMEP tepki gösterdi

EMEP Dersim İl Örgütü, Tunceli Valisi’nin MOTOFEST kapsamında Dersim-Ovacık karayolunu trafiğe kapatmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Tunceli Valiliği, MOTOFEST etkinlikleri kapsamında Dersim-Ovacık karayolunun bir kısmını bugün trafiğe kapattı. Dersim polis uygulama noktasından Hozat yol ayrımına kadar olan bölümün saat 09:00-18:00 arasında ulaşıma kapalı olacağı bilgisi Valilik sitesinde yayımlandı.

Konuya ilişkin Emek Partisi (EMEP) Dersim İl Örgütü yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Tunceli Valisi Mehmet Tekbıyıkoğlu, 'motora tutkun Vali' olarak tanınırken, bu kez de kişisel ilgisini yansıtan bir festivali kente getirdi. Ancak, bu etkinlik nedeniyle trafiğin en yoğun olduğu saatlerde onlarca kilometrelik yol kapatılarak vatandaşların seyahat hakkı kısıtlandı. Seyahat hakkı, bir yerden bir yere serbestçe gidebilme özgürlüğü olarak tanımlanan temel insan haklarından biridir ve Anayasa’nın 23. Maddesi, 'Herkes, yerleşme ve seyahat hürriyetine sahiptir' ifadesiyle güvence altına alınmıştır. Anayasal bir hakkın idari kararla kısıtlanması, hukuka aykırı bir durum yaratmaktadır.

"FESTİVAL, BÖLGE HALKININ KÜLTÜRÜ İLE UYUŞMUYOR"

Tunceli Valiliği, 'huzura kavuşturduklarını' iddia ederek ve 'kenti turizme kazandırma' hevesiyle bu festivali altyapı düzenlemesi yapmadan organize etmiştir. Ancak bu festival, bölge halkının kültürü ve kimliği ile uyuşmamaktadır. Anadolunun 'Horası' olarak nitelendirilen Dersim'de yapılan bu etkinlik, Munzur ve Pülümür Vadileri üzerindeki insan baskısını artırarak doğaya zarar vermekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir.

Bu festivalin neden olacağı tüm sorunların sorumluluğu Tunceli Valiliği ve bu etkinliğe sponsor olarak katkıda bulunanlara aittir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de kafasına silah dayanan kadının dosyasında takipsizlik kararı

SONRAKİ HABER

LGS sınavında tam puan alan öğrencilerin sayısı azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa