28 Haziran 2024 16:42

Kastamonu'da Tema Koleji'nin sahipleri, öğretmenleri darbetti

Kastamonu’daki kampüsünü kapatma kararı alan Özel Tema Koleji'nin patronu ve oğulları, mali hakları ile ilgili görüşmeye gelen öğretmenleri darbetti.

Kastamonu Tema Koleji

Paylaş

Kastamonu’daki kampüsünü kapatma kararı alan Özel Tema Koleji yöneticileri, öğretmenlerinin mali hakları ile ilgili görüşmeler yapacakları yönündeki açıklamaları sonrasında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Doğa Köyü Öğretmenevinde öğretmenlere randevu verdiler.

Tema Koleji patronu ve oğulları, görüşmeye gelen öğretmenlere saldırarak öğretmenleri darbettiler. Darbedilen öğretmenler, bu olayın planlı ve organize biçimde gerçekleştirildiğini, görüşmeye avukatlarıyla katılmalarının şüpheliler tarafından kabul edilmediğini söyledi. Öğretmenler, kendilerini psikolojik açıdan ve güvenlik açısından istismar edilecekleri bir ortama davet edildiklerini ifade etti.

"GÜVENLİ ORTAMIN OLMADIĞINI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE İLETTİK"

Darbedilen öğretmenler, bu olay öncesinde de görüşme ortamının güvenli olmadığını İl Millî Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ilettiklerini belirtti.  Darbedilen mağdur öğretmenlerin şikayetleri üzerine olay adli mercilere ulaştı.  Yeni ÖMK'ye, özelde çalışan öğretmenin yaşadığı şiddete karşılık devlet memuru statüsünde olacağı maddesi eklendi.

"SALDIRIYI KINIYORUZ"

Konuyla ilgili Evrensel'e açıklamalarda bulunan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay şu ifadeleri kullandı: "Kastamonu’daki kampüsünü kapatma kararı alan Özel Tema Koleji yöneticilerinin, öğretmenlerinin mali hakları ile ilgili görüşmeler yapmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Doğa Köyü Öğretmenevi’nde öğretmenlere randevu vermesinin ardından, görüşmeye gelen öğretmenlere yönelik gerçekleştirdikleri şiddet eylemlerini büyük bir üzüntü ve öfkeyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Görüşme esnasında, Tema Koleji patronu ve oğullarının, öğretmenlere saldırarak darbetmeleri kabul edilemez bir durumdur. Olay sırasında darbedilen öğretmenler, bu saldırının planlı ve organize biçimde gerçekleştirildiğini, görüşmeye avukatlarıyla katılmalarının şüpheliler tarafından kabul edilmediğini ve kendilerini psikolojik ve güvenlik açısından istismar edilecekleri bir ortama davet edildiklerini ifade etmişlerdir. Bu olay öncesinde de, görüşme ortamının güvenli olmadığını İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ilettiklerini belirtmişlerdir.

"ÖĞRETMENLERİN HAKLARINI GÜVENCE ALTINA ALACAK DÜZENLEMELER ACİLEN YAPILMALI"

Bu menfur saldırıyı en şiddetli biçimde kınıyor, öğretmenlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tüm hukuki ve idari adımların atılmasını bekliyoruz. Ayrıca, bu olay vesilesiyle bir kez daha, öğretmenlerimizin haklarının korunmasının ve güvenliklerinin sağlanmasının ne kadar hayati öneme sahip olduğunu vurgulamak istiyoruz.

Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinde, özel sektör öğretmenlerinin haklarına yer verilmemesini, yaşanan bu olay ışığında daha da endişe verici buluyoruz. Milli Eğitim Bakanlığını, özel sektör öğretmenlerinin haklarını güvence altına alacak düzenlemeleri acilen yapmaya davet ediyoruz.

Eğitim emekçilerinin güvenli ve adil çalışma koşullarına sahip olmaları en temel haklarıdır. Bu hakların korunması ve geliştirilmesi için tüm yetkilileri sorumluluk almaya çağırıyoruz." (Kastamonu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Serinlemek sınıfsaldır

SONRAKİ HABER

Mersin'de evde çıkıp makilik ve zirai alana sıçrayan yangına müdahale ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa