28 Haziran 2024 17:07

Tarihi alana bungalov projesi

Balıkesir’de Geç Roma Dönemi’ne ait antik hamamın bulunduğu, 1. ve 3. derece sit bölgeleri ilan edilen alana bungalov yapılması planlanıyor. Çatılı köylüleri, projeye onay verilmemesini talep etti.

Fotoğraf: Çatılı Köyü Doğayı Koruma Platformu

Paylaş

Balıkesir’de Geç Roma Dönemi’ne ait antik hamamın bulunduğu, 1. ve 3. derece sit bölgeleri ilan edilen alana bungalov yapılması planlanıyor. Bungalov evler Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğünce bir bölümü 1. derece sit alanı, başka bir bölümü 3. derecede sit alanı olarak tescil edilen antik hamam civarında ve bitişiğindeki Altıeylül Orman Müdürlüğü sorumluluk bölgesi sınırları içerisinde yapılmak isteniyor.

Bungalov inşa etmek için yapılan başvurunun ardından 2 Temmuz Salı günü Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 3. derece sit alanı ilan edilen bölgede incelemeler yapılacak. Bakanlık tarafından yapılması planlanan inceleme öncesinde Çatılı köylüleri, Çatılı Köyü Doğayı Koruma Platformunu kurarak projeye karşı bir araya geldi.

"PROJEDE KAMU YARARI YOK"

Yapılmak istenen projenin Çatılı köyü başta olmak üzere Kiraz, Macarlar, Sıvat Pınar, Bozen, Taşpınar, Turnalar, Pelitçik, Güvem Küçüktarla gibi çevre köylerde yaşayanları huzursuz ettiğini söyleyen platform üyeleri, “Bu proje köyümüzdeki hayvancılık faaliyetlerini olumsuz etkileyecek, ormana ve tarihi dokuya zarar verecektir” ifadelerine yer verdi. Bölgede yaşayan köylülerin yangın riski nedeniyle hamam alanına sokulmadığını vurgulayan platform üyeleri, “Köylülerin piknik, mangal yapması yasaklanırken aynı bölgeye 365 gün 24 saat insanların yaşayacağı bir projeye onay vermek felaketlere yol açacaktır. Projede bir kamu yararı yoktur” diyerek projeye onay verilmemesini talep etti. (Balıkesir/EVRENSEL)

Euro 2024
ÖNCEKİ HABER

Mersin'de evde çıkıp makilik ve zirai alana sıçrayan yangına müdahale ediliyor

SONRAKİ HABER

İklim krizinin kanaryası işçiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...