29 Haziran 2024 13:37

Prof. Yusuf Altıntaş Kanada Devlet Madalyası aldı

Denizlili bilim insanı Prof. Yusuf Altıntaş, Kanada Devlet Nişanı aldı.

Fotoğraf: Prof. Yusuf Altıntaş'ın kişisel arşivinden alınmıştır

Paylaş

Denizlili bilim insanı Prof. Yusuf Altıntaş, Kanada Devlet Nişanı aldı. Altıntaş, Kanada’nın ikinci sıradaki en üst madalyasını kazanan ilk Türk bilim insanı oldu.

Madalya Altıntaş’a 2025 yılı içerisinde Genel Vali tarafından Kanada Devlet Sarayı’nda takılacak. British Columbia Üniversitesi’nde (UBC) Makine Mühendisliği Profesörü ve UBC üretim otomasyonu laboratuvarı kurucusu ve direktörü olan Altıntaş, metal kesme dinamiği ve makine araçlarının bilgisayar kontrolleri alanlarında yaptığı rehberlik, kültürel ve eğitim kuruluşlarına dünya çapında sunduğu katkıdan dolayı bu madalyaya hak kazandı.

Kanada’da birinci sıradaki madalya ‘Order of Merit’ devlet büyüklerine verilir ve 24 kişiyi geçemez. İkinci sıradaki madalyalar iki kategoride Companion of the Order of Canada (C.C.) ve Officer of the Order of Canada (O.C.). Prof Altıntaş, Officer of the Order of Canada nişanını aldı. Üçüncü sıradaki Member of the Order of Canada (C.M.) madalyasını da geçmişte üç Türkiye vatandaşı almıştı. Bunlar Dr. Ahmet Fuad Şahin, C.M. Niagara-on-the-lake, Ontario. (2017), Prof. Dr. Izak Benbaşat, C.M. Vancouver, British Columbia (2020), Yaprak Baltacıoğlu, C.M., Ottawa, Ontario (2020). (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Enerjide neden kamusal müşterek programa ihtiyaç var?

SONRAKİ HABER

Afyon'da yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 1'i ağır 14 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa