29 Haziran 2024 16:20

İzmir'de 7 ilçede yangın

İzmir'de Menderes, Selçuk, Tire, Çeşme, Urla, Torbalı ve Menemen ilçelerinde çıkan yangınlara müdahale sürüyor.

İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangını | Fotoğraf: DHA

Reklam

İzmir'in Menderes, Selçuk, Tire, Çeşme, Urla, Torbalı ve Menemen ilçelerinde yangınlar çıktı.

Menderes, Selçuk, Torbalı, Menemen ve Tire ilçelerinde ormanlık alanlarda; Çeşme ilçesinde makilik alanda, Urla'da otoyol kenarında yangın çıktı. Yangınlara havadan ve karadan müdahaleler sürerken Selçuk ilçesindeki yangın Aydın'ın Kuşadası sınırına ulaştı. Öte yandan Urla ilçesinde de otoyolun kenarındaki otluk alanda çıkan yangın trefikte aksamalara neden olurken ekiplerin müdahalesinin ardından trafik normale döndü.

MENDERES

Menderes ilçesine bağlı Karacadağ mevkiinde öğle saatlerinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. DHA'nın aktardığı habere göre, çalışmalar sürerken alevlerin yaklaştığı kırsal Çamönü Mahallesi'ndeki bazı evlerde yaşayan vatandaşların tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi.

İzmir’'n Menderes ilçesine bağlı Karacadağ mevkiinde öğle saatlerinde başlayan yangına Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. 

Devam eden yangına ilk etapta 4 uçak 8 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal ve 4 dozer ile müdahale edildi. Yangının büyümesi üzerine sevk edilen ekiplerin sayısı arttırıldı.

Yangına toplam 5 uçak ve 13 helikopterle havadan, 35 arazöz, 7 su ikmal aracı ve 4 dozer ile de karadan müdahale ediliyor.

SELÇUK

Selçuk-Kuşadası kara yolu Pamucak mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 uçak, 5 helikopter, 18 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 5 dozer sevk edildi.

Yangının saat 17.12'de çıktığı ve ilk müdahalenin 17.20'de gerçekleştirildiği bildirildi.

Yangın nedeniyle Arvalya mevkisinde, Selçuk-Kuşadası kara yolu araç trafiğine kapatıldı.

Yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki ormana da sıçrarken, alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

İZBB BAŞKANI TUGAY: MÜDAHALE EDİYORUZ

Söz konusu yangınla ilgili açıkalamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İzmir’in Selçuk ilçesi ile Aydın’ın Kuşadası ilçesinin sınırındaki Arvalya mevkisinde, yerleşim yerine uzak ormanlık alanda çıkan yangına ekiplerimiz ile müdahale ediyoruz. Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı ekipler ile koordineli bir şekilde havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam etmektedir."

SELÇUK BELEDİYE BAŞKANI SENGEL'DEN DESTEK ÇAĞRISI

 Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de sosyal medya hesabından destek çağrısında bulunarak "Acil... Arvalya Mevkii Kuşadası Yolu üzerinde büyük bir yangın var. Destek olabilecek herkesi acil bekliyoruz…" ifadelerini kullandı.

TİRE

Tire ilçesinin Hasançavuşlar Mahallesi Mersindere mevkisindeki ormanlık ve makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Tire Kaymakamı Vural Karagül ile Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu da bölgede çalışmaları takip etti.

Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

ÇEŞME

İzmir'in Çeşme ilçesinde ise makilik alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Germiyan Mahallesi'ndeki makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 uçak, 1 helikopter, 7 arazöz ve 1 su ikmal aracı sevk edildi. Yangının saat 14.34'te başladığı, ekiplerin ilk müdahaleyi 14.47'de yaptığı belirtildi.

Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

URLA

Urla ilçesinde de İzmir-Çeşme Otoyolu kenarındaki otluk alanda da yangın çıktı.

Yangın nedeniyle İzmir'den Çeşme yönüne giden şerit yaklaşık 20 dakika trafiğe kapatıldı. Ekiplerin müdahalesinin ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

TORBALI

Öte yandan İzmir'in Torbalı ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Karakızlar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Bölgeye, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 helikopter, 10 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 2 dozer sevk edildi. Orman Bölge Müdürlüğü, yangının saat 15.37'de çıktığını, ilk müdahalenin 15.44'te gerçekleştirildiğini bildirdi. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

MENEMEN

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın aktradığı bilgilere göre Menemen'de de yangın çıktı. Yumaklı, İzmir'in 5 ilçesinde çıkan yangınlara 11 uçak ve 27 helikopter ile müdahale edildiğini aktardı.

(HABER MERKEZİ)

Reklam