29 Haziran 2024 20:04

KLS’de “İşten atılan işçiyle görüşmeyeceksiniz” baskısı

Sendikalaştıkları için işten atılan dört KLS işçisinin kapı önünde direnişi sürüyor. KLS patronu içerideki işçilerle direnişteki işçilerin bir araya gelmesini engelliyor.

Fotoğarf: Evrensel 

Reklam

Sendikalaştıkları için işten atılan dört KLS işçisinin kapı önünde direnişi sürerken KLS patronu içerideki işçilerle direnişteki işçilerin bir araya gelmesini engellemeye çalışıyor.

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan KLS fabrikasında işçiler Birleşik Metal İş’te örgütlenmiş, sendikanın yetki başvurusunun ardından dört işçi işten atılmıştı. Dört günü geride bırakan direniş esnasında içerideki işçilerle kapı önünde direnişini sürdüren işçiler çay ve yemek molalarında bir araya gelip sohbet ediyor.

Bundan rahatsız olan KLS patronu, işçiler ve direnişteki işçilerin çay ve yemek molalarında sohbet etmesini engellemek için bir özel güvenlik elemanını işçilerin başına dikerek psikolojik baskı kurmaya çalışıyor. Duruma tepki gösteren işçiler, “Hapishane gibi başımıza gardiyan koymuşlar” diye tepki gösterdi.

Direnişteki işçilerden Sedat Sadak, yapılanın suç olduğunu dile getirirken, işçiler de alkışlarıyla tepki gösterdi. Ardından fabrikanın insan kaynaklarından sorumlu bir yetkilisi gelip, “Biz işveren olarak her yerde her kesin başına birini koyabiliriz, siz karışamazsınız, kime şikayet edecekseniz edin” dedi.

Bunun üzerine işçiler de “Yaptığınız yasal değil, mobbing uyguluyorsunuz. İşçilerin dinlenme zamanında ve alanında gardiyan gibi başına özel güvenlik dikiyorsunuz. Sendikal haklara yönelik baskı yapıyorsunuz” diye tepki gösterdi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam